«Εδώ και τώρα η λύση για το χρέος», το μήνυμα που εκπέμπει το Μαξίμου
Αποφάσεις για το ελληνικό χρέος το συντομότερο επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου, εκτιμώντας ότι τυχόν καθυστερήσεις από την πλευρά των δανειστών μπορεί να καθηλώσουν την κυβέρνηση. O Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται έτοιμος για πολιτική διαπραγμάτευση σε επίπεδο κορυφής από τη στιγμή που η τρόικα έρχεται στην Αθήνα για να ζητήσει πρόσθετα μέτρα.
Αποφάσεις για το ελληνικό χρέος το συντομότερο επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου, εκτιμώντας ότι τυχόν καθυστερήσεις από την πλευρά των δανειστών μπορεί να καθηλώσουν την κυβέρνηση.
Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται έτοιμος για μια πολιτική διαπραγμάτευση σε επίπεδο κορυφής από τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της τρόικας θα προτάξουν τη λήψη πρόσθετων μέτρων για το επόμενο έτος.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρωθυπουργού «δεν εκβιαζόμαστε ούτε εκβιάζουμε» στο «Έθνος της Κυριακής», ενώ μπαράζ δηλώσεων υπήρξε και από πλευράς του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Στουρνάρα.
Η Ευρώπη πρέπει να μας δώσει τη λύση που μας χρωστάει, ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του υπουργού, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει ακόμα και έκτακτο Eurogroup τον ερχόμενο Απρίλιο, όταν και θα επιβεβαιωθεί επισήμως το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, άρα θα είναι δυνατή η συζήτηση για το χρέος.
Σε υψηλούς τόνους και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προειδοποίησε ότι «πάει να στηθεί ένα σκηνικό με την Ελλάδα και πάλι στο επίκεντρο της διεθνούς συζήτησης» που είναι «προσβλητικό για τις θυσίες του ελληνικού λαού, υπονομευτικό για τις προσπάθειες της χώρας και βλαπτικό για την ευρωζώνη συνολικά».
Στην κυβέρνηση, όπως αναφέρουν «Τα Νέα» της Δευτέρας έχει σημάνει συναγερμός από το ενδεχόμενο οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος να μετατεθούν για το καλοκαίρι ή, ακόμη χειρότερα, το φθινόπωρο του 2014, επειδή το Βερολίνο και οι υπόλοιπες πρωτεύουσες της ευρωζώνης θέλουν να αποφύγουν μια οριστική λύση πριν τις ευρωεκλογές.
«Και εμείς έχουμε ευρωεκλογές τον Μάιο» είναι το σχόλιο που έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με το αυτό το ενδεχόμενο.
Για το Μαξίμου μια τέτοια καθυστέρηση μπορεί να τινάξει στον αέρα το σχεδιασμό και να δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες στο εσωτερικό πεδίο.
«Δικαιούμαστε λύση σε ό,τι αφορά το χρέος άμεσα, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο», είναι το μήνυμα που έχει ήδη μεταφέρει ο κ. Σαμαράς σε όλα τα κέντρα αποφάσεων και αναμένεται να το επαναλάβει την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή και στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
