Επένδυση 388 εκατ. ευρώ από την ελληνικών συμφερόντων φαρμακευτική Σellas
Η ελληνικών συμφερόντων φαρμακευτική εταιρεία Σellas Clinicals Holdings αγοράζει από κινεζικό όμιλο τα παγκόσμια δικαιώματα για δύο πειραματικά φάρμακα κατά του καρκίνου και του διαβήτη, σε μια συμφωνία ύψους 388 εκατ. ευρώ.
Η ελληνικών συμφερόντων φαρμακευτική εταιρεία Σellas Clinicals Holdings αγοράζει από κινεζικό όμιλο τα παγκόσμια δικαιώματα για δύο πειραματικά φάρμακα κατά του καρκίνου και του διαβήτη, σε μια συμφωνία ύψους 388 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Standard του Χονγκ Κονγκ, τα δικαιώματα για τα δύο φαρμακευτικά μόρια ανήκουν σήμερα στη Chongqing, θυγατρική της Shanghai Fosun Pharmaceuticals, η οποία είναι με τη σειρά της μέρος του μεγάλου ομίλου Fosun International.
To χρηματικό αντίτιμο της συμφωνίας θα καταβληθεί στην κινεζική εταιρεία με βάση την πρόοδο στην ανάπτυξη και τις κλινικές δοκιμές των υποψήφιων φαρμάκων.
Το ένα μόριο αναπτύσσεται για την αντιμετώπιση του διαβήτη, ενώ το άλλο για τον καρκίνο του πνεύμονα και του στήθους.
Εφόσον τα δύο φάρμακα λάβουν έγκριση σε ΗΠΑ και Ευρώπη, η Fosun θα έχει 10% δικαιώματα σε πωλήσεις και 3% συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της ελβετικής Σellas.
Η Σellas Clinicals Holdings, μια εταιρεία που ίδρυσε ο Άγγελος Στεργίου, έχει κεντρικά στη Ζυρίχη και γραφεία στην Αθήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι νέο σηματοδοτεί η 30η Απριλίου για τον προϋπολογισμό – Ανατροπές για ανάπτυξη και πληθωρισμό
- Πικάσο αξίας ενός εκατομμυρίου σε λοταρία των 100 ευρώ – Ο εγγονός, το πείραμα και το γιατί
- Λουτσέσκου: «Να μιλάτε με τους γονείς σας – Επικοινώνησα ελάχιστα με τον πατέρα μου τον τελευταίο καιρό»
- Πως μια κινεζική εταιρεία παρακολουθούσε τα αμερικανικά βομβαρδιστικά με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης
- Ουγγαρία: Ιστορική ήττα για τον Όρμπαν – Έδωσε συγχαρητήρια στον Πέτερ Μαγιάρ
- Προκριματικό τουρνουά World Cup: Στην 3η θέση η Ελλάδα – Το πανόραμα της διοργάνωσης

