Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε ο κόουτς του Σαν Μαρίνο με μία νίκη σε 15 χρόνια

Παραιτήθηκε ο κόουτς του Σαν Μαρίνο με μία νίκη σε 15 χρόνια

Θέση στο βιβλίο Γκίνες οφείλει να πάρει ο Τζιαμπάολο Μάτσα! Ο γεννημένος το 1956 ομοσπονδιακός τεχνικός του Σαν Μαρίνο και δάσκαλος στις «ελεύθερες ώρες» του, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του μετά από 15 χρόνια συνεργασίας με την ομοσπονδία του μικρού κρατιδίου. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως, στο διάστημα της θητείας του (ανέλαβε το 1998), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επί συνόλου 85 αγώνων μετράει μόλις μία νίκη! Ο πρώτος βαθμός, μάλιστα, ήρθε με την παρέλευση 76 αναμετρήσεων!

Θέση στο βιβλίο Γκίνες οφείλει να πάρει ο Τζιαμπάολο Μάτσα. Ο γεννημένος το 1956 ομοσπονδιακός τεχνικός του Σαν Μαρίνο και δάσκαλος στις «ελεύθερες ώρες» του, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του μετά από 15 χρόνια συνεργασίας με την ομοσπονδία του μικρού κρατιδίου. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως, στο διάστημα της θητείας του (ανέλαβε το 1998), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επί συνόλου 85 αγώνων μετράει μόλις μία νίκη! Ο πρώτος βαθμός, μάλιστα, ήρθε με την παρέλευση 76 αναμετρήσεων!

Πρόκειται για το μακροβιότερο προπονητή εθνικής ομάδας στην Ευρώπη, ο οποίος γεννήθηκε στην Ιταλία. Έπαιξε στην ομάδα της τρίτης κατηγορίας της γειτονικής χώρας, Σαν Μαρίνο Κάλτσιο, ενώ είναι πέντε φορές διεθνής με το Σαν Μαρίνο.

Στο «αποχαιρετιστήριο» ματς στον πάγκο του Σαν Μαρίνο, είδε την ομάδα του να διαλύεται από την Ουκρανία με 8-0, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2014. Μιλώντας στην ιστοσελίδα του ιταλικού γκρουπ ενημέρωσης «Mediaset», τόνισε ότι η ισοπαλία με τη Λετονία στους προκριματικούς του Μουντιάλ πριν από 12 χρόνια ήταν «επική, αλλά και απατηλή».

«Η απογοήτευση υπάρχει, διότι δεν κερδίσαμε ούτε ένα επίσημο παιχνίδι, αλλά είμαι περήφανος διότι ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε κάποιον παίκτη που δεν καταγόταν από το Σαν Μαρίνο», τόνισε ο Μάτσα και συνέχισε: «Η ομάδα έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια κι επίσης παίζει με μεγαλύτερο πάθος».

Ανέλαβε το 1998 και οδήγησε την εθνική ομάδα του κρατιδίου, με πληθυσμό μόλις 32.000 κατοίκους, στην προκριματική φάση 8 τουρνουά. Σε κάθε περίπτωση τερμάτιζε στην τελευταία θέση του γκρουπ, γνωρίζοντας 75 ήττες σε 76 παιχνίδια. Ο Μάτσα πανηγύρισε τη μοναδική νίκη σε φιλικό επί του Λιχτεστάιν με 1-0, το 2004, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 2-2. Ήταν το μοναδικό ματς που το Σαν Μαρίνο δεν ηττήθηκε και παράλληλα αυτό που οι παίκτες του πέτυχαν περισσότερα από ένα γκολ.

Η πιο βαριά ήττα επί των ημερών του ήταν το 13-0 από τη Γερμανία, μία από τις τρεις περιπτώσεις που το τέλος βρήκε το Σαν Μαρίνο να ηττάται με διψήφιο αριθμό γκολ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024