Ποινή δέκα θέσεων στους J. Bianchi και C. Pic
Τα συμβάντα του Grand Prix της Κορέας εξέτασαν οι αγωνοδίκες και προχώρησαν σε επιπλήξεις για τέσσερις πιλότους.
Με ποινή δέκα θέσεων στο grid της Ιαπωνίας τιμωρήθηκαν οι Jules Bianchi και Charles Pic. Οι δύο πιλότοι συμπλήρωσαν τρεις βαθμούς επίπληξης και έτσι τους επιβλήθηκε η ποινή.
Ο λόγος της επίπληξης ήταν ότι στον 53ο γύρο αγνόησαν την κίτρινη σημαία και δεν επιβράδυναν, όπως διαπιστώθηκε από την τηλεμετρία.
Τις πρώτες τους επιπλήξεις δέχτηκαν οι Giedo van der Garde και Max Chilton επειδή δεν έκαναν τον ελάχιστο καθορισμένο χρόνο που ορίζει η FIA υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα.
Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν καμία περαιτέρω ενέργεια στην επαφή που είχαν οι Sergio Perez και Felipe Massa, ενώ χωρίς κάποια ποινή γλίτωσε και ο Adrian Sutil για την επαφή που είχε με την Red Bull του Mark Webber, καθώς στη συνέχεια το μονοθέσιο του Αυστραλού πήρε φωτιά αναγκάζοντάς τον σε εγκατάλειψη.
Συνολικά 12 πιλότοι έχουν δεχτεί επίπληξη στη φετινή σεζόν και τρεις από αυτούς έφτασαν τις τρεις και δέχτηκαν ποινή.
| Οδηγός | Επιπλήξεις |
| Mark Webber | 3 |
| Charles Pic | 3 |
| Jules Bianchi | 3 |
| Fernando Alonso | 1 |
| Valtteri Bottas | 1 |
| Romain Grosjean | 1 |
| Lewis Hamilton | 1 |
| Kimi Raikkonen | 1 |
| Nico Rosberg | 1 |
| Adrian Sutil | 1 |
| Giedo van der Garde | 1 |
| Max Chilton | 1 |
auto.in.gr
- LIVE: Ίντερ – Μπόντο/Γκλιμτ
- LIVE: Νιούκαστλ – Καραμπάγκ
- Κρήτη: «Αθάνατη Ελληνίδα μάνα» ζητάει τα ρέστα από καθηγητή που έκοψε το γιο της γιατί αντέγραψε από το AI
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Κλαμπ Μπριζ 4-1: Πανηγυρικά στους «16» οι «Ροχιμπλάνκος» με χατ-τρικ του Σόρλοθ
- Ο ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για μη αλλαγή συνόρων στην Ουκρανία και άμεση κατάπαυση του πυρός
- Ιράν: Θα κάνουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ, μόνο εάν δοθεί προτεραιότητα στη διπλωματία