Αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις ζητά ο Φ.Κουβέλης
Με εκπροσώπους των συλλόγων ΑΕΙ συναντήθηκε ο Φώτης Κουβέλης για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε τη θέση του κόμματός του να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τις απολύσεις.
Με εκπροσώπους των συλλόγων ΑΕΙ, συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ τάσσεται κατά του τρόπου με τον οποίο εφαρμόζεται το μέτρο της κινητικότητας- διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.
«Η κινητικότητα πρέπει να αποβλέπει στην ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού που πλεονάζει σε θέσεις στις οποίες υπάρχουν κενά. Μόνο έτσι είναι ορθή» σημείωσε, ζητώντας να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τις απολύσεις.
Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Παιδείας έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποστείλουν οι πρυτανικές αρχές τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων, που τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Ο υπουργός διαβίβασε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την παραγγελία του προς τα πανεπιστήμια να αποστείλουν τις λίστες με τα ονόματα στο ΑΣΕΠ, ενώ την ίδια παραγγελία κοινοποίησε στις εισαγγελίες πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας.
Οι πρυτάνεις, από την πλευρά τους, έχουν ζητήσει ανάκληση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί διαθεσιμότητας και συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να καθοριστεί μία κοινά αποδεκτή μέθοδος αξιολόγησης των δομών του Πανεπιστημίου.
Σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων τους προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να ζητήσουν ασφαλιστικά μέτρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρωσία: Πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης με drones
- Κύπρος: Το προσχέδιο Ολγκίν για λύση του Κυπριακού αποκαλύπτει η Independent
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε τροχαίο με ακινητοποιημένα οχήματα λόγω προηγούμενης σύγκρουσης
- Συρία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου διορισμένου κοινοβουλίου
- Κουφονήσια: Συνέλαβαν τον κυβερνήτη πλωτού αναψυκτηρίου
- Πετρέλαιο: Αλμα των τιμών εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
- Ιράν: Τα πλήγματα των ΗΠΑ «εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442