Αναγκαία τα ευρωομόλογα για την αντιμετώπιση της κρίσης, επιμένει ο Σόρος
Έκδοση ευρωομολόγων, αλλά και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε μεμονωμένες χώρες κρίνει αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση στην ευρωζώνη ο Αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος. «Με τα ευρωομόλογα το κόστος δανεισμού θα μειωνόταν κατά πολύ», δήλωσε ο κ. Σόρος και τόνισε ότι η Γερμανία έχει συμφέρον από την σταθερότητα της Ευρωζώνης.
Έκδοση ευρωομολόγων, αλλά και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε μεμονωμένες χώρες κρίνει αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση στην ευρωζώνη ο Αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, όπως δήλωσε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Οικονομολόγων στο Κίελο την Τρίτη.
«Με τα ευρωομόλογα το κόστος δανεισμού θα μειωνόταν κατά πολύ», δήλωσε ο κ. Σόρος και τόνισε ότι η Γερμανία έχει συμφέρον από την σταθερότητα της Ευρωζώνης.
Διευκρίνισε πάντως ότι δεν θεωρεί τα ευρωομόλογα πανάκεια και ότι οι μεταρρυθμίσεις στις χώρες με προβλήματα πρέπει να συνεχιστούν, καθώς, όπως είπε, «κανείς δεν επιθυμεί μια ‘μεταβιβαστική’ ένωση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Αυτή είναι η… χρυσή πρόταση της Χάποελ για τον Χέιζ-Ντέιβις» (pic)
- Gen Z: Από τα ακριβά ενοίκια στους χαμηλούς μισθούς – Οι 7 λόγοι που την κρατούν πίσω
- Παναγόπουλος: «Με λοιδορούν… Θα μιλήσω δημοσίως τις προσεχείς ημέρες»
- ΠΑΓΝΗ: Γιατί μειώνει στο 50% τις αιμοδοσίες
- Super Bowl LX: Λάνθιμος, εταιρικοί πόλεμοι, AI και το σκάνδαλο Έπσταϊν στο πιο ακριβό prime time
- «Φραπές»: Ποινική δίωξη για απείθεια στην Εξεταστική – Στις 30 Μαρτίου θα κάτσει στο εδώλιο


