Οι πρώτες πληροφορίες που αφορούν τη νέα γενιά του ιαπωνικού sportscar, θέλουν τη Williams να εμπλέκεται για τα καλά στην εξέλιξή της, η οποία, μάλιστα, θα έχει και υβριδικό σκέλος.

Η πληροφορία προέκυψε από το γεγονός ότι η Nissan φρόντισε να κατοχυρώσει ήδη από τον Αύγουστο τα διακριτικά R-Hybrid, στοιχείο που φέρεται να αποτελεί τεκμήριο του υβριδικού χαρακτήρα του επόμενου GT-R το οποίο αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Σε κάθε περίπτωση, μεταξύ των τεχνολογιών που θα διαθέτει η νέα γενιά του GT-R δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία συστημάτων όπως το start-stop και η απενεργοποίηση των μισών κυλίνδρων του κινητήρα όταν δεν απαιτείται η συνδρομή τους, σε μια προσπάθεια περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Όπως και να έχει με την επόμενη γενιά του GT-R, προτεραιότητα έχει η έκδοση Nismo της τρέχουσας γενιάς του μοντέλου η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο Τόκυο στα τέλη Νοεμβρίου έχοντας ως κύρια σύστασή της και ταυτόχρόνα ως υπόσχεση τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,0 δευτερόλεπτα.

auto.in.gr