Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπάρχουν σύνορα που πρέπει να καταρρίψουμε, λέει η Αντέλ Εξαρχόπουλος

Υπάρχουν σύνορα που πρέπει να καταρρίψουμε, λέει η Αντέλ Εξαρχόπουλος

Στην Ελλάδα βρίσκεται η ηθοποιός Αντέλ Εξαρχόπουλος για την παρουσίαση της ταινίας της, Η Ζωή της Αντέλ, η οποία θα προβληθεί στην τελετή λήξης των Νυχτών Πρεμιέρας το βράδυ της Κυριακής. Η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και μίλησε για τη χώρα μας, τις φήμες σχετικά με το πόσο δύσκολος σκηνοθέτης είναι ο Αμπντελαντίφ Κεσίς, ακόμα και για τη Χρυσή Αυγή.

Στην Ελλάδα βρίσκεται η ηθοποιός Αντέλ Εξαρχόπουλος για την παρουσίαση της ταινίας της, Η Ζωή της Αντέλ, η οποία θα προβληθεί στην τελετή λήξης των Νυχτών Πρεμιέρας το βράδυ της Κυριακής. Η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και μίλησε για τη χώρα μας, τις φήμες σχετικά με το πόσο δύσκολος σκηνοθέτης είναι ο Αμπντελαντίφ Κεσίς, ακόμα και για τη Χρυσή Αυγή.

«Η ταινία έχει στο επίκεντρό της μια ιστορία αγάπης. Αυτό ήταν που θέλαμε να δείξουμε. Δεν θέλαμε να κάνουμε μια στρατευμένη ταινία. Η στράτευση προκύπτει μέσα από το δράμα και τα πρόσωπα που βλέπουμε στην οθόνη» δήλωσε η Αντέλ Εξαρχόπουλος που έχει έρθει στην Ελλάδα με τη μητέρα της.

«Αν δεν ήταν για έναν ομοφυλοφιλικό έρωτα, η ταινία θα ήταν εξίσου δυνατή, αλλά δεν θα είχε τον ίδιο αντίκτυπο. Δυστυχώς, εν έτει 2013 υπάρχουν ακόμη σύνορα που πρέπει να καταρρίψουμε» τόνισε η Αντέλ, μιλώντας για την εξαιρετική ταινία της, Η Ζωή της Αντέλ, η οποία κατέκτησε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και αναφέρεται στην ερωτική σχέση δύο γυναικών.

«Εάν ο κινηματογράφος πρέπει να επηρεάσει κάποιες νοοτροπίες, ε τότε ας τις επηρεάσει. Το σινεμά προσφέρει ελευθερία σε μια περίοδο κρίσης και αδικίας» τόνισε.

Σε ερώτηση τι θα έλεγε σε πιθανούς επικριτές της ταινίας, η Αντέλ δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι παράλογο να νιώθει κανείς ότι προσβάλλεται από μία ταινία για τον ομοφυλοφιλικό έρωτα, τη στιγμή που κάποιοι σκοτώνουν και σφάζουν ανθρώπους χωρίς λόγο».

«Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε» πρόσθεσε. «Όσο για τη Χρυσή Αυγή, διαθέτει μια νοοτροπία που προέρχεται από την ανοησία» συμπλήρωσε.

Φυσικά, η νεαρή ηθοποιός κλήθηκε να σχολιάσει και τις πρόσφατες δηλώσεις που έκαναν η ίδια και η συμπρωταγωνίστριά της, Λέια Σεϊντού για το πόσο δύσκολος σκηνοθέτης είναι ο Αμπντελατίφ Κεσίς.

«Είπαμε την αλήθεια. Μπορεί να διογκώθηκε υπερβολικά, αλλά αυτό που θέλαμε να δείξουμε και εγώ και η Λέια ήταν ότι ήταν δύσκολες οι σκηνές. Κάνεις 100 λήψεις, δεν ξέρεις που θα πας. Ο Αμπντελατίφ είναι ένας περίεργος άνθρωπος» τόνισε η ηθοποιός.

«Τον αγαπώ τον Κεσίς, αλλά μπορεί να αποδειχθεί πολύ σκληρός, όπως σκληρός ήταν ο Κιούμπρικ ή ο Χίτσκοκ. Η δυσκολία στα γυρίσματα μπορεί να οδηγήσει σε αριστουργήματα όπως η Αποκάλυψη Τώρα» έσπευσε να συμπληρώσει.

«Ο Κεσίς επιμένει μέχρι τέλους: μπορεί να κάνει 100άδες λήψεις μέχρι να βρει αυτό που θέλει. Θέλει να σε φτάσει στη στιγμή που θα εξαντληθείς: αυτή είναι η στιγμή που τον ενδιαφέρει, καθώς θεωρεί ότι αυτή η στιγμή είναι πραγματική» προσθέτει η Εξαρχόπουλος, η οποία κλήθηκε μαζί με την Σεϊντού και τον σκηνοθέτη να παραλάβουν τον Χρυσό Φοίνικα, ως αναγνώριση στη σκληρή δουλειά τους.

«Ο σκηνοθέτης ξέρει πολύ καλά που θέλει να φτάσει, αλλά θέλει να τον οδηγήσουν εκεί. Μας αφήνει να αυτοσχεδιάσουμε και δουλεύει με το ένστικτο. Δεν πρόκειται να σου εξηγήσει τον στόχο της σκηνής» τονίζει.

Ερωτηθείσα εάν θα έκανε ξανά ταινίες υπό τόσο δύσκολες συνθήκες, η ηθοποιός λέει: «Από αυτή την ταινία δεν συγκρατώ κάτι αρνητικό. Συνεργάστηκα με εξαιρετικούς ανθρώπους και με έναν εξαιρετικό σκηνοθέτη. Δεν θα ήθελα να συνεχίσω άμεσα με μια τέτοια ταινία, ίσως αργότερα. Αν βέβαια έπεφτε στο δρόμο μου άλλο ένα τέτοιο αριστούργημα, τότε θα ξαναγύριζα αντίστοιχη ταινία».

Για την ελληνική της καταγωγή, η Εξαρχόπουλος αποκάλυψε ότι την οφείλει στον προπάππου της που ήταν Έλληνας. «Παντρεύτηκε την προγιαγιά μου και ήρθαν στη Γαλλία και γεννήθηκε ο παππούς μου. Βέβαια, δεν τον γνώρισα ποτέ. Όπως έχω πει, δεν τον γνώρισα ποτέ. Είπε μια μέρα ότι θα πήγαινε να αγοράσει κοτόπουλο και δεν ξαναγύρισε» δήλωσε η ηθοποιός.

Όσον αφορά το ελληνικό σινεμά, ανέφερε ότι οι γνώσεις της περιορίζονται στον Κώστα Γαβρά, τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τον Γιώργο Λάνθιμο. «Λυπάμαι αν σας απογοητεύω» δήλωσε. Σε ερώτηση εάν θα γύριζε ταινία στην Ελλάδα, η Εξαρχόπουλος είπε ότι θα πρέπει πρώτα να συναντήσει έναν δημιουργό και να διαβάσει ένα σενάριο που θα τη συναρπάσει.

Προς το παρόν έχει το βλέμμα της στραμμένο στο Χόλιγουντ, καθώς την εκπροσώπησή της ανέλαβε μία ατζέντισσα που έχει ως πελάτες μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της αμερικανικής -και όχι μόνο- κινηματογραφικής βιομηχανίας, όπως τη Μαριόν Κοτιγιάρ και τη Νάταλι Πόρτμαν.

Όσο για τις διάσημες πλέον ερωτικές σκηνές, η ηθοποιός είπε ότι δεν ήταν αυτές οι πιο δύσκολες των γυρισμάτων και τόνισε ότι «εάν φαίνονται τόσο ρεαλιστικές, αυτό σημαίνει ότι κάνεις καλά τη δουλειά σου».

Όσο για το πώς αντέδρασαν οι γονείς της βλέποντάς τις; «Είναι πολύ ανοιχτόμυαλοι. Τους είπα ότι πρόκειται για σινεμά, αισθάνθηκαν λίγο άβολα, αλλά τελείωσε εκεί» τονίζει η Εξαρχόπουλος.

* Η ζωή της Αντέλ θα αρχίσει να προβάλλεται στις αίθουσες από τις 31 Οκτωβρίου

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024