Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στη Βουλή οι λίστες γιατρών που υπέγραψαν πιστοποιητικά για άδειες οπλοφορίας

Στη Βουλή οι λίστες γιατρών που υπέγραψαν πιστοποιητικά για άδειες οπλοφορίας

Τα ονοματεπώνυμα ψυχιάτρων και νευρολόγων δημόσιων νοσοκομείων της χώρας που έχουν υπογράψει πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών οπλοφορίας έχει ξεκινήσει να διαβιβάζει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας.

Τα ονοματεπώνυμα ψυχιάτρων και νευρολόγων δημόσιων νοσοκομείων της χώρας που έχουν υπογράψει πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών οπλοφορίας έχει ξεκινήσει να διαβιβάζει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας.

Τα πρώτα ονόματα διαβιβάστηκαν στις 21 Αυγούστου 2013, και αφορούν τα πιστοποιητικά που έχουν δοθεί από δημόσια νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας, και όπως δεσμεύεται το υπουργείο Υγείας, μόλις συγκεντρωθούν τα στοιχεία και από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας και αυτά θα διαβιβαστούν στη Βουλή.

Τα ονόματα είχαν ζητήσει 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση προς το υπουργείο Υγείας από τον περασμένο Ιούνιο.

Η ερώτηση είχε κατατεθεί μετά από το περιστατικό κατά του δημάρχου Αθηναίων από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή και μετά την εκπυρσοκρότηση του όπλου του βουλευτή επίσης της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου στο χώρο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στα έγγραφα που διαβιβάστηκαν αναφέρονται τα ονοματεπώνυμα των γιατρών, το νοσοκομείο και ο αριθμός πιστοποιητικών που ο κάθε ένας υπέγραψε. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία ΕΔΕ κατά γιατρού για το συγκεκριμένο θέμα.

Από την ανάγνωση των εγγράφων προκύπτει ωστόσο ότι υπάρχουν γιατροί που έχουν υπογράψει δεκάδες τέτοια πιστοποιητικά, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους τους που ήταν εξαιρετικά φειδωλοί στην υπογραφή των πιστοποιητικών για την άδεια οπλοφορίας.

Όπως επισημαίνεται πάντως στην απάντηση του υπουργείου Υγείας, που υπογράφεται από την υφυπουργό Ζέττα Μακρή, με το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ 95/2000) «δεν προκύπτει υποχρέωση ενημέρωσης των αρμοδίων φορέων για την προσήκουσα διαδικασία χορήγησης ιατρικών πιστοποιητικών για την έκδοση αδειών οπλοφορίας ούτε υποχρέωση ελέγχου ως προς την εγκυρότητα και τον αριθμό των χορηγηθέντων ιατρικών από ιατρούς νευρολόγους-ψυχιάτρους για την έκδοση αδειών οπλοφορίας».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας έχει προαναγγείλει αυστηρότερη διαδικασία για την άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024