Με νέα άνοδο 0,84% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη
Σε ανοδική τροχιά, για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 28ης Μαΐου 2013. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.028,58 μονάδες με άνοδο 0,84%. Στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων συνεδριάσεων καταγράφει άνοδο 4,53%.
Σε ανοδική τροχιά, για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 28ης Μαΐου 2013.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.028,58 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,84%.
Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως τα επίπεδα των 1.010, 39 μονάδων, όταν υποχωρούσε έως και 0,95%.
Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ανοδικών συνεδριάσεων καταγράφει άνοδο σε ποσοστό 4,53%.
Η αξία των συναλλαγών υποχώρησε σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση και διαμορφώθηκε στα 44,66 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,43%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,24%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+2,73%), των Τηλεπικοινωνιών (+2,65%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,23%), της Υγείας (+1,93%) και των Τραπεζών (+1,87%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τροφίμων (-2,03%) και των Ταξιδιών (-0,51%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (+5,40%), της MIG (+3,54%), της Alpha Bank (+3,16%), του ΟΤΕ (+2,67%), της ΕΥΔΑΠ (+2,51%), της Εθνικής (+2,33%) , του ΟΛΠ (+2,31%) και της ΔΕΗ (+2,17%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-2,07%), της Eurobank Properties (-1,33%), της Ιντραλότ (-1,14%) και της Jumbo (-1,09%).
Ανοδικά κινήθηκαν 76 μετοχές, 38 πτωτικά και 30 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μπουτάρης (κ) +20,00%, ΑΕΓΕΚ +17,28%, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ +13,04%, Νάκας +9,90% και Κτήμα Λαζαρίδη +9,62%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Αθηνά -18,29%, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες -18,00%, Pasal -12,94%, Βιοτέρ -12,35% και Λεβεντέρης(κ) -9,43%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δύο μετανάστριες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διασχίσουν τη Μάγχη
- Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Στο νυχτερινό κέντρο της Ιουλίας Καλλιμάνη – Ποιο τραγούδι του αφιέρωσε εκείνη
- Κρήτη: Χαλάζι και θυελλώδεις βοριάδες στο Ηράκλειο – Πλοία δεν κατάφεραν να δέσουν στο λιμάνι
- Τρομερή Μαρία Στρατουδάκη: Δύο χάλκινα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών εφήβων νεανίδων
- Τι σημαίνει η αύξηση του επιπέδου τρομοκρατικής απειλής στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Κοστιούκ: Θρίαμβος με πολιτικό βάρος στη Μαδρίτη και παγωμένη ατμόσφαιρα στον τελικό με την Αντρέεβα
- Λαμία: Θύμα άγριας επίθεσης 13χρονη από ανήλικη – Την έριξε στο οδόστρωμα και την κλώτσαγε
- «Η φωνή του ταυτίστηκε με τον Θρύλο» – Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Στάθη Γαβάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442