Πάνω από τις προβλέψεις τα έσοδα από τον ΦΠΑ τον Αύγουστο
Ξεπέρασαν τους στόχους τα έσοδα από τον ΦΠΑ λοιπών προϊόντων τον Αύγουστο 2013, γεγονός που καταδεικνύει ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν επέδρασε αρνητικά. Σε επίπεδο οκταμήνου 2013, ο ΦΠΑ λοιπών προϊόντων ανήλθε στα 7,39 δισ. ευρώ, ήτοι ξεπέρασε κατά 257 εκατ. ευρώ τον στόχο οκταμήνου που έθετε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Ξεπέρασαν τους στόχους τα έσοδα από τον ΦΠΑ λοιπών προϊόντων τον Αύγουστο 2013, γεγονός που καταδεικνύει ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν επέδρασε αρνητικά.
Σύμφωνα με στοιχεία για που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τον Αύγουστο οι έμμεσοι φόροι υπερέβησαν το μηνιαίο στόχο κατά 63 εκατ. ευρώ ή 3,4%.
Συγκεκριμένα, υπέρβαση κατά 94 εκατ. ευρώ ή 12% έναντι του μηνιαίου στόχου σημείωσε ο ΦΠΑ λοιπών προϊόντων, που αποτελεί και την μεγαλύτερη κατηγορία εισπράξεων ΦΠΑ.
Σε επίπεδο οκταμήνου 2013, ο ΦΠΑ λοιπών προϊόντων ανήλθε στα 7,39 δισ. ευρώ, ήτοι ξεπέρασε κατά 257 εκατ. ευρώ τον στόχο οκταμήνου που έθετε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Αντιθέτως οι όποιες αρνητικές αποκλίσεις εσόδων τον Αύγουστου έναντι των στόχων ήταν περιορισμένες και εστιάστηκαν σε κατηγορίες εσόδων όπως ο ΕΦΚ και ο ΦΠΑ καυσίμων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης

