Πάνω από τις προβλέψεις τα έσοδα από τον ΦΠΑ τον Αύγουστο
Ξεπέρασαν τους στόχους τα έσοδα από τον ΦΠΑ λοιπών προϊόντων τον Αύγουστο 2013, γεγονός που καταδεικνύει ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν επέδρασε αρνητικά. Σε επίπεδο οκταμήνου 2013, ο ΦΠΑ λοιπών προϊόντων ανήλθε στα 7,39 δισ. ευρώ, ήτοι ξεπέρασε κατά 257 εκατ. ευρώ τον στόχο οκταμήνου που έθετε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Ξεπέρασαν τους στόχους τα έσοδα από τον ΦΠΑ λοιπών προϊόντων τον Αύγουστο 2013, γεγονός που καταδεικνύει ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν επέδρασε αρνητικά.
Σύμφωνα με στοιχεία για που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τον Αύγουστο οι έμμεσοι φόροι υπερέβησαν το μηνιαίο στόχο κατά 63 εκατ. ευρώ ή 3,4%.
Συγκεκριμένα, υπέρβαση κατά 94 εκατ. ευρώ ή 12% έναντι του μηνιαίου στόχου σημείωσε ο ΦΠΑ λοιπών προϊόντων, που αποτελεί και την μεγαλύτερη κατηγορία εισπράξεων ΦΠΑ.
Σε επίπεδο οκταμήνου 2013, ο ΦΠΑ λοιπών προϊόντων ανήλθε στα 7,39 δισ. ευρώ, ήτοι ξεπέρασε κατά 257 εκατ. ευρώ τον στόχο οκταμήνου που έθετε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Αντιθέτως οι όποιες αρνητικές αποκλίσεις εσόδων τον Αύγουστου έναντι των στόχων ήταν περιορισμένες και εστιάστηκαν σε κατηγορίες εσόδων όπως ο ΕΦΚ και ο ΦΠΑ καυσίμων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης, Ρίτσαρντ Σιάο ευχήθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα γενέθλιά του
- Ο Πέδρο Πασκάλ μιλάει για τη μακροχρόνια φιλία του με την Σάρα Πόλσον – «Δεν υπάρχω χωρίς εσένα»
- Κουτσούμπας στον Τύρναβο: Είμαστε με τα μπλόκα της αγροτιάς. Είμαστε με όποια μορφή πάλης αποφασίσετε εσείς
- Στη Βηθλεέμ ετοιμάζονται για τα πρώτα τους Χριστούγεννα μετά από 2 χρόνια
- Λιντς – Λίβερπουλ 3-3: Νέα «γκέλα» για τους «ρεντς»
- Κακοκαιρία Byron: Ξεπέρασε τα 280 χιλιοστά το ύψος βροχής στην Παλαιοκούνδουρα Μάνδρας στο τριήμερο