Ο Τώνης Λυκουρέσης πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Ο σκηνοθέτης Τώνης Λυκουρέσης αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), θέση που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του Γιώργου Παπαλιού. Αντιπρόεδρος τοποθετείται η παραγωγός Φοίβη Αγγελοπούλου, ενώ ο συγγραφέας και σεναριογράφος Πέτρος Μάρκαρης θα είναι μέλος του ΔΣ του Κέντρου.
Ο σκηνοθέτης Τώνης Λυκουρέσης αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), θέση που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του Γιώργου Παπαλιού.
Αντιπρόεδρος τοποθετείται η παραγωγός Φοίβη Αγγελοπούλου, ενώ ο συγγραφέας και σεναριογράφος Πέτρος Μάρκαρης θα είναι μέλος του ΔΣ του Κέντρου.
Η υπόλοιπη σύνθεση του ΔΣ παραμένει ως έχει και τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή του ΕΚΚ θα εξακολουθήσει να ασκεί ο Γρηγόρης Καραντινάκης.
«Η διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υπό τη νέα της σύνθεση κάνει ένα νέο ξεκίνημα» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:
«Ο ελληνικός κινηματογράφος διανύει μια περίοδο κατά την οποία οι οικονομικοί πόροι είναι λίγοι. Και όμως, οι ελπίδες είναι πολλές. Αυτό οφείλεται στο ταλέντο, το πείσμα, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τη σκληρή δουλειά όλων των ανθρώπων του χώρου. Να στηρίξουμε μαζί τη νέα προσπάθεια. Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι έτοιμο να ακούσει όλους και να συνεργαστεί με όλους για το καλύτερο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διεθνής Αμνηστία: Σχεδόν 500 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ
- Ουκρανία: Νέες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και το Χάρκοβο
- Το Ιράν απελευθέρωσε Αμερικανίδα που είχε φυλακιστεί το 2024, ανακοίνωσε ο Τραμπ
- Κουρδιστάν: Αρκετά drones καταρρίφθηκαν κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Αρμπίλ
- Το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και η Ιορδανία δέχονται επιθέσεις – Χτυπήματα των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα




