Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε χρυσαυγίτη για τον ξυλοδαρμό μετανάστη
Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας σε 35χρονο χρυσαυγίτη που παραδέχτηκε τον ξυλοδαρμό μετανάστη.
Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας σε 35χρονο χρυσαυγίτη που παραδέχτηκε τον ξυλοδαρμό μετανάστη.
Ο δράστης παραδέχτηκε ότι χτύπησε έναν 20χρονο Αλβανό στο κέντρο της Λαμίας, υποστήριξε ωστόσο ότι βρισκόταν σε άμυνα. Ισχυρίστηκε επίσης ότι το θύμα τον εξύβρισε και τον αποκάλεσε φασίστα.
Το θύμα κατέθεσε πως ο 35χρονος τον ρώτησε αν είναι Αλβανός και, πριν προλάβει να του απαντήσει, δέχτηκε χτύπημα με κεφαλιά στο πρόσωπο και υπέστη κάταγμα στη μύτη.
Την μαρτυρία του 20χρονου Αλβανού επιβεβαίωσε στο δικαστήριο και ένας ομοεθνής φίλος του που ήταν παρών στο περιστατικό.
Ο δικηγόρος του 20χρονου έκανε λόγο για επίθεση ρατσιστικής βίας και όχι για απλή υπόθεση πρόκλησης σωματικής βλάβης.
Οι σχέσεις του δράστη με την Χρυσή Αυγή αποδεικνύονται από βίντεο τον δείχνει να περιφρουρεί τα τοπικά γραφεία της οργάνωσης μαζί με άλλα μέλη της την ώρα που εξελισσόταν το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Λαμία, μία μέρα πριν από τον ξυλοδαρμό του νεαρού αλλοδαπού.
Η εισαγγελέας της έδρας της ζήτησε την μετατροπή του κατηγορητηρίου από επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε απλές σωματικές βλάβες, κάτι που τελικά δεν δέχθηκε το δικαστήριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η σκοτεινή πίεση πίσω από τη Λάτσιο
- Πώς η γήρανση του πληθυσμού επιβαρύνει τα συνταξιοδοτικά συστήματα της Ευρώπης
- Ινδονησία: Πάνω από 900 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Στους 400 ανέρχονται οι αγνοούμενοι
- «Το κάνουν επίτηδες»: Η Σίντνεϊ Σουίνι ντύθηκε Mαρ-α-Λάγκο και όλοι λένε το ίδιο για την μεταμφίεση της
- Τρόλεϊ: Από την Κυριακή το ξήλωμα καλωδίων του δικτύου
- Live streaming: Ολυμπιακός – ΓΣ Περιστερίου
