Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είδε τη δημοτικότητά του να πέφτει στο χαμηλότερο μέχρι σήμερα επίπεδο σε μηνιαία δημοσκόπηση η οποία έδειξε πως λιγότεροι από το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων είναι ικανοποιημένοι από τις ενέργειές του. Το ποσοστό βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο δημοτικότητας που είχε ποτέ γάλλος πρόεδρος και το οποίο ήταν το 22% που είχε σημειώσει το 1991 ο Φρανσουά Μιτεράν.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είδε τη δημοτικότητά του να πέφτει στο χαμηλότερο μέχρι σήμερα επίπεδο σε μια μηνιαία δημοσκόπηση η οποία έδειξε πως λιγότεροι από το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων είναι ικανοποιημένοι από τις ενέργειές του.
Σε μια έρευνα του ινστιτούτου IFOP που δημοσιεύεται από την εβδομαδιαία εφημερίδα Le Journal du Dimanche, η δημοτικότητα του Ολάντ σημειώνει πτώση πέντε μονάδων από τον περασμένο μήνα και μειώνεται στο 23%.
Μέχρι τώρα το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας που είχε ο Ολάντ στη δημοσκόπηση αυτή ήταν ένα 25% που είχε πάρει τον Απρίλιο.
Το ποσοστό βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο δημοτικότητας που είχε ποτέ γάλλος πρόεδρος και το οποίο ήταν το 22% που είχε σημειώσει το 1991 ο Φρανσουά Μιτεράν, ο προηγούμενος σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας, επισημαίνει η εφημερίδα.
Η δημοσκόπηση υπογραμμίζει τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο Ολάντ να αυξήσει τη δημοτικότητά του σε μια περίοδο που η διαμάχη για το ύψος των φόρων επισκιάζει τις προσπάθειες για την αναζωογόνηση της οικονομίας και η υποστήριξή του στα στρατιωτικά πλήγματα εναντίον της Συρίας προκαλεί μικτές αντιδράσεις.
Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι η δημοτικότητα του Ολάντ μεταξύ των υποστηρικτών των Πρασίνων έχει μειωθεί κατά 19 μονάδες από τον περασμένο μήνα, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι αυξάνονται οι εντάσεις ανάμεσα στους σοσιαλιστές του Ολάντ και τους Πράσινους συμμάχους τους στην κυβέρνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- «Αυτά είναι τα μυστικά της επιτυχίας του Κομπανί στην Μπάγερν»
- Ιράν: Για 30 ώρες έκαιγε η φωτιά στο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Το πλαφόν δεν αναχαιτίζει την ακρίβεια – Καταγγελίες για τσουχτερές ανατιμήσεις
- «O θάνατος ενός ηθοποιού» έρχεται στο ΠΛΥΦΑ
- Νέο πλήγμα στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου
