Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Ένωσης Εισαγγελέων για την κριτική προς τη Δικαιοσύνη

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Ένωσης Εισαγγελέων για την κριτική προς τη Δικαιοσύνη

Αντιμέτωπο με την Ένωση Εισαγγελέων φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ η κριτική που άσκησε ο Δ.Παπαδημούλης στην Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για ολιγωρία ως προς την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής. Η Ένωση Εισαγγελέων ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να επαναφέρει το αδίκημα της περιύβρισης της δικαστικής αρχής για «να σταματήσουν οι ανεύθυνες και δημαγωγικές επιθέσεις κατά των δικαστικών λειτουργών». Για αλλεργία στη δημόσια κριτική, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιμέτωπο με την Ένωση Εισαγγελέων φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ η κριτική που άσκησε ο Δ.Παπαδημούλης στην Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για ολιγωρία ως προς την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Η Ένωση Εισαγγελέων ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να επαναφέρει το αδίκημα της περιύβρισης της δικαστικής αρχής για «να σταματήσουν οι ανεύθυνες και δημαγωγικές επιθέσεις κατά των δικαστικών λειτουργών». Για αλλεργία στη δημόσια κριτική, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη δυσάρεστη έκπληξή του για την ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων, με την οποία «προτείνει την επαναφορά του αδικήματος της περιύβρισης δικαστικής αρχής, με αφορμή την εύλογη και απολύτως δικαιολογημένη κριτική, που ασκεί ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης για πράξεις και παραλείψεις θυλάκων μέσα στη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, γεγονός που όλοι γνωρίζουν και καταλαβαίνουν».

Στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τίθεται το ερώτημα προς την Ένωση ότι «δεν γνωρίζει άραγε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που καθυστερούν να εκκαθαρίσουν δικαστικά, γεγονός που αποδεικνύεται και από το φάκελο με τις 32 υποθέσεις, που έστω και καθυστερημένα έστειλε ο κ. Δένδιας στην Εισαγγελία του Αρειου Πάγου;»

Το πιο ανησυχητικό όμως, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι, στην ίδια ανακοίνωση και για να δικαιολογήσουν την επιλογή τους, επιχειρούν να εξισώσουν τον κοινοβουλευτικό μας εκπρόσωπο, με βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει επίσης ότι η αντιμετώπιση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής απαιτεί και από τις δικαστικές αρχές να πράξουν τα δέοντα και ελπίζουμε έστω και τώρα, και μετά το τραγικό γεγονός αυτό να συμβεί.

«Όσο για την αλλεργία των συντακτών της ανακοίνωσης στη δημόσια κριτική, έχουμε να πούμε ότι και οι «κρίνοντες κρίνονται»», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εισαγγελείς κατά Παπαδημούλη, Κασιδιάρη

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή τις δηλώσεις των βουλευτών Δ.Παπαδημούλη και Ηλ.Κασιδιάρη καλούν τον υπουργό της Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου να επαναφέρει το αδίκημα της περιύβρισης της δικαστικής αρχής για «να σταματήσουν οι ανεύθυνες και δημαγωγικές επιθέσεις κατά των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι αγωνίζονται για την αποκάλυψη και την τιμωρία, αυτών (όσο «ψηλά» κι αν βρίσκονται) που έχουν οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία στην σημερινή κρίση».

Ειδικότερα, μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του κ. Παπαδημούλη περί «εξακολουθητικής ανοχής προς τη ΧΑ από θύλακες στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη» και τις αιχμές του βουλευτή κ. Κασιδιάρη για επιλογή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με κριτήριο τον τόπο καταγωγής της, η Ένωση εκφράζει «την έντονη αποδοκιμασία της για τις αβασάνιστες και δημαγωγικές επιθέσεις που δέχονται κατά καιρούς λειτουργοί της Δικαιοσύνης».

Παράλληλα, οι εισαγγελείς καλούν τον κ. Παπαδημούλη «να κατονομάσει τους θύλακες της Δικαιοσύνης που δείχνουν ανοχή στην Χρυσή Αυγή, αναφέροντας και συγκεκριμένες ενέργειες δικαστικών λειτουργών που συνιστούν τέτοια ανοχή, άλλως πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη επίθεση κατά του θεσμού της Δικαιοσύνης, που ενδεχόμενα συνιστά και το έγκλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, αφού διασπείρει φήμες, ικανές να προκαλέσουν ανησυχία στους πολίτες για τον τρόπο απονομής Δικαιοσύνης στην Χώρα μας».

Επίσης, επισημαίνει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στον κ. Κασιδίαρη ότι, «για την επιλογή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τηρήθηκαν από τον υπουργό της Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση, αποκλειστικά κριτήρια αξιοκρατίας και επετηρίδας, επιλέγοντας για το ανώτατο αξίωμα την νυν Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη».

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι είναι «πάγια τακτική ορισμένων πολιτικών, όταν αισθάνονται ότι απειλούνται από το σύστημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, να αναζητούν ή να μετατοπίζουν ευθύνες σε άλλους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024