Αδιανόητο, χαρακτηρίζουν φίλοι του 45χρονου ακροδεξιού Γ.Ρουπακιά, που κατά ομολογία του δολοφόνησε τον 34χρονο αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα, το γεγονός ότι τράβηξε μαχαίρι και σκότωσε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που απέφευγε τους καυγάδες.

Οι ίδιοι λένε ότι έπαιρνε μεροκάματα από τη Χρυσή Αυγή, όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του. «Ισως η οικονομική εξάρτηση από την τοπική οργάνωση τον ώθησε να πάει στο σημείο της συμπλοκής» σημειώνει ένας φίλος του 45χρονου.

Όπως ανέφερε στο ΒΗΜΑ ο στενός φίλος του 45χρονου: «Ο Γιώργος έπαιρνε μεροκάματα από την Χρυσή Αυγή, όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Δούλευε στο κυλικείο των γραφείων του κόμματος, όπως και η γυναίκα του που δούλευε σαν καθαρίστρια αλλά και η κόρη του.

»Συμμετείχε σε διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής, αλλά και σε άλλες κινήσεις της τοπικής οργάνωσης και έπαιρνε λίγα χρήματα.

»Παλιά υποστήριζε άλλο πολιτικό κόμμα και μας έλεγε ότι πήγε στην Χρυσή Αυγή για το χαρτζιλίκι. Ισως η οικονομική εξάρτηση από την τοπική οργάνωση τον ώθησε να πάει στο σημείο της συμπλοκής. Όμως είναι αδιανόητο ότι τράβηξε μαχαίρι και σκότωσε τον άτυχο άνθρωπο. Ο Γιώργος μάς έδειχνε πάντα ότι ήθελε να αποφεύγει τους καυγάδες…».

Ένας συνάδελφός του ανέφερε: «Ο Γιώργος ήταν πάντα φιλότιμος και συνεπής στην δουλειά του, άνθρωπος της παρέας και μακριά από διαπληκτισμούς. Μία φορά γινόταν καυγάς έξω από την εταιρεία πετρελαιοειδών και θυμάμαι ότι κρύφτηκε για να μην μπλέξει… Παλιά ήταν άλλου κόμματος αλλά πριν από περίπου δύο χρόνια άρχισε να μπλέκει με την Χρυσή Αυγή.

»Όταν τον ρωτήσαμε πού οφείλεται αυτή η μεταστροφή του μας εξήγησε ότι το έκανε για να συμπληρώνει το εισόδημά του, γιατί δεν ήθελε να λείπει τίποτα από την οικογένειά του. Γι’ αυτό και είχε βάλει και τους δικούς του να δουλεύουν περιστασιακά εκεί.

»Το τελευταίο διάστημα προσπαθούσε να συγκεντρώσει χρήματα για πρόβλημα με την όραση που αντιμετώπιζε στενός συγγενής του. Όμως πραγματικά απορούμε πως αυτός ο φαινομενικά φιλήσυχος άνθρωπος είχε το μαχαίρι στο αυτοκίνητό του και σκότωσε με τέτοια ευκολία…»

Ο 45χρονος, που δηλώνει «μετανιωμένος και συντετριμμένος» τις τελευταίες ώρες στον χώρο κράτησής του στην Ασφάλεια Αττικής, εργαζόταν ως οδηγός βυτιοφόρου σε εταιρεία πετρελαιοειδών στο Αιγάλεω, σε ιχθυοπωλείο στο Χαλάνδρι που ανήκε σε συγγενή του και συμπλήρωνε το εισόδημά του στην Χρυσή Αυγή.

Ο Γ.Ρουπακιάς στην κατάθεσή του υποστήριξε στην αστυνομία ότι ήταν στην καφετέρια της Αμφιάλης όπου βρέθηκε και ο 34χρονος Παύλος Φύσσας. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο 45χρονος, «αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του όπου δέχθηκε επίθεση από αγνώστους και τράβηξε το μαχαίρι που είχε δίπλα από το λεβιέ του ΙΧ και αναγκάσθηκε να μαχαιρώσει τον άτυχο 45χρονο που του είχε επιτεθεί». 

Όμως τους ισχυρισμούς του κατέρριψε η ίδια η σύζυγός του η οποία κατέθεσε κατηγορηματικά στην ΕΛ.ΑΣ. ότι «την ώρα του αγώνα ήταν στο σπίτι του όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο, και αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η αιματηρή συμπλοκή…»

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο 45χρονος επιτέθηκε τυφλά εναντίον του 34χρονου, χωρίς να γνωρίζει τον βαθμό συμμετοχής του στις προηγούμενες αντεγκλήσεις. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Παύλος Φύσσας επιχειρούσε να προστατέψει τους νεαρότερους και τις γυναίκες της παρέας την ώρα της συμπλοκής, ζητώντας τους να φύγουν από το σημείο.

Η αστυνομία έχει συγκεντρώσει πληροφορίες για την ταυτότητα των δύο ατόμων, πιθανόν υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, που παρακολουθούσαν τον ποδοσφαιρκό αγώνα στην καφετέρια και είχαν τον αρχικό διαπληκτισμό με την παρέα του 34χρονου.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό τα δύο αυτά άτομα να σήμαναν το προσκλητήριο των άλλων υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής που κατέληξε στη δολοφονία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ