Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Game over» λέει ο Ματέο Ρέντσι στον Μπερλουσκόνι

«Game over» λέει ο Ματέο Ρέντσι στον Μπερλουσκόνι

Ο Ματέο Ρέντσι, δήμαρχος της Φλωρεντίας και θεωρούμενος ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για την ηγεσία της κεντροαριστεράς στην Ιταλία, αναφέρθηκε την Πέμπτη στην υπόθεση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το θέμα της πιθανής αποπομπής του οποίου λόγω της οριστικής καταδίκης του για φορολογική απάτη έχει παραπεμφθεί στην αρμόδια επιτροπής της ιταλικής Γερουσίας. «Σε οποιαδήποτε χώρα, όταν ένας πολιτικός ηγέτης καταδικάζεται οριστικά με απόφαση της δικαιοσύνης, το παιχνίδι τελειώνει — μπορεί να προφέρει κανείς την φράση "game over"» είπε ο Ρέντσι.

Ο Ματέο Ρέντσι, δήμαρχος της Φλωρεντίας και θεωρούμενος ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για την ηγεσία της κεντροαριστεράς στην Ιταλία, αναφέρθηκε την Πέμπτη στην υπόθεση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το θέμα της πιθανής αποπομπής του οποίου λόγω της οριστικής καταδίκης του για φορολογική απάτη έχει παραπεμφθεί στην αρμόδια επιτροπής της ιταλικής Γερουσίας.
«Ο Μπερλουσκόνι και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι πρόκειται για άδικη απόφαση, πολλοί άλλοι ότι είναι απόλυτα δίκαιη. Το θέμα όμως είναι ότι σε οποιαδήποτε χώρα, όταν ένας πολιτικός ηγέτης καταδικάζεται οριστικά με απόφαση της δικαιοσύνης, το παιχνίδι τελειώνει — μπορεί να προφέρει κανείς την φράση «game over»» δήλωσε ο 38χρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας.

Η αντίδραση της κεντροδεξιάς ήταν άμεση.

Ο γραμματέας του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, Αντζελίνο Αλφάνο, διερωτήθηκε σε ειρωνικό τόνο: «Αυτός ο Ρέντσι μήπως είναι ο σωσίας ή άραγε ο εξάδελφος του άλλου Ματέο Ρέντσι, ο οποίος μέχρι προχθές επέμενε ότι ο Μπερλουσκόνι πρέπει να κερδηθεί πολιτικά και όχι διά της δικαστικής οδού;».

Την προσεχή Τετάρτη πρόκειται να ψηφίσει η 23μελής επιτροπή της ιταλικής γερουσίας η οποία είναι αρμόδια να αποφανθεί για την αποπομπή ή μη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το Σώμα λόγω της οριστικής καταδίκης του για φορολογική απάτη.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Ντάριο Στεφάνο, του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 21:30 (ώρα Ελλάδας). Η επιλογή της 18ης Σεπτεμβρίου έγινε με την σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα 14 μέλη της επιτροπής της γερουσίας έχουν ταχθεί υπέρ της έκπτωσης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το αξίωμα του γερουσιαστή, ενώ εννέα έχουν εκφραστεί υπέρ της παραμονής του στο ιταλικό Κοινοβούλιο.

Ο γραμματέας των Δημοκρατικών (PD), Γκουλιέλμο Επιφάνι, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero, προειδοποίησε ότι «αν η κεντροδεξιά ρίξει τον Λέτα, θα πρέπει να συσταθεί νέα κυβέρνηση, με στόχο την μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου».

Η δήλωση αυτή ερμηνεύθηκε ως μια έμμεση επιβεβαίωση ότι η κεντροαριστερή παράταξη βρίσκεται ήδη σε επαφή με το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία και πιθανόν με βουλευτές και γερουσιαστές του κινήματος «Πέντε Αστέρων», για να προσπαθήσουν να συμφωνήσουν σε μια βραχυπρόθεσμη συνεργασία που να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, ίσως την άνοιξη του 2014.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Huffington Post, στην ιταλική του έκδοση, ανέφερε ότι τα πέντε παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχουν ήδη ετοιμάσει γραπτό αίτημα προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, με το οποίο του ζητούν να απονείμει χάρη στον πατέρα τους.

Κατά πληροφορίες, έχουν ζητήσει από τον ηγέτη της ιταλικής κεντροδεξιάς να την υπογράψει και ο ίδιος, όμως εκείνος δεν έχει ακόμη λάβει καμιά απόφαση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024