Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου «Ο Εχθρός μου» του Τσεμπερόπουλου
Σε ένα από τα πιο γνωστά ευρωπαϊκά κινηματογραφικά φεστιβάλ θα προβληθεί η νέα ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, Ο Εχθρός Μου. Η ταινία θα ενταχθεί στο τμήμα Thrill του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.
Σε ένα από τα πιο γνωστά ευρωπαϊκά κινηματογραφικά φεστιβάλ θα προβληθεί η νέα ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, Ο Εχθρός Μου. Η ταινία θα ενταχθεί στο τμήμα Thrill του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.
Στο ίδιο τμήμα βρίσκει κανείς το οσκαρικό Kon-Tiki, την συναρπαστική ναυτική περιπέτεια Όλα Χάθηκαν με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, αλλά και το ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής Ρομάν Πολάνσκι Weekend of a Champion.
«Η ταινία εκδίκησης συναντά τις περιπλοκές του πραγματικού κόσμου, καθώς ο διανοητής Κώστας αναγκάζεται να επανεξετάσει τα συμπεράσματά του μετά από την κακοποίηση της οικογένειάς του».
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου.
Πριν από το Λονδίνο, η ταινία θα προβληθεί στις 19ες Νύχτες Πρεμιέρας. Ο Εχθρός μου έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ.
Σε μια ταινία σκληρή, ο σκηνοθέτης τοποθετεί σε πρώτο πλάνο, έναν αμετανόητα ιδεολόγο γεωπόνο, καταγράφοντας την χαμένη ισορροπία, την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά, στην Ελλάδα του σήμερα.
Ο Μανώλης Μαυροματάκης υποδύεται έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας, τον 48άχρονο οικογενειάρχη Κώστα Στασινό, ο οποίος ζει ήρεμα σε μια μονοκατοικία στη Νέα Σμύρνη με τη γυναίκα του Ράνια και τα δυο παιδιά τους, την 14χρονη Λουίζα και τον 17χρονο Ανδρέα.
Η λεηλασία του σπιτιού τους από μια αδίστακτη συμμορία φέρνει τον ήρωά μας αντιμέτωπο με τα πιο δύσκολα διλήμματα της ζωής, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα που ταλανίζουν το σύνολο των ανθρώπων σε μια κοινωνία σε κρίση.
Η ταινία έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες από τις 14 Νοεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα «αόρατα» σκυλάκια των καταφυγίων: Ψυχές που καρτερούν μια ζεστή αγκαλιά
- Κρήτη: Τροχαίο με νεκρό μοτοσικλετιστή στον ΒΟΑΚ – Η μηχανή του συγκρούστηκε με βαν
- Σίνερ για την κατάκτηση του Wimbledon: «Αυτός ο τίτλος σημαίνει πολλά, πέρασα μία δύσκολη περίοδο»
- Ισαίος: Η γέφυρα μεταξύ Λυσία και Δημοσθένη
- Κάτω Αχαΐα: Πυροβόλησαν στο κεφάλι νεαρό με αεροβόλο όπλο
- Σαμ Νιλ: Πέθανε ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Jurassic Park»
- Ο Ολυμπιακός τσεκάρει την περίπτωση του Πουλακίδα
- Κίνηση στους δρόμους: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό – Προβλήματα και στην Αττική Οδό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442