Δεν είναι εφικτή η κατάσχεση περιεχομένου θυρίδας για χρέη στην Εφορία
Στην αποσαφήνιση ότι η κατάσχεση εις χείρας των πιστωτικών ιδρυμάτων για λογαριασμό του Δημοσίου του περιεχομένου τραπεζικών θυρίδων δεν είναι εφικτή καθώς το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δεν προβλέπει τη σχετική διαδικασία προχώρησαν τραπεζικά στελέχη απαντώντας στο in.gr.
Στην αποσαφήνιση ότι η κατάσχεση εις χείρας των πιστωτικών ιδρυμάτων για λογαριασμό του Δημοσίου του περιεχομένου τραπεζικών θυρίδων δεν είναι εφικτή καθώς το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δεν προβλέπει τη σχετική διαδικασία προχώρησαν τραπεζικά στελέχη απαντώντας στο in.gr.
Σχολιάζοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έγγραφό του υπουργείου Οικονομικών που έχει αποσταλεί προς τις τράπεζες στις 30 Ιουλίου 2013 και αφορά στην ηλεκτρονική διαδικασία αποστολής των κατασχετηρίων των ΔΟΥ για οφειλέτες αναφέρεται στις κατασχέσεις του περιεχομένου τραπεζικών θυρίδων, τα εν λόγω τραπεζικά στελέχη τόνισαν πως μέχρι σήμερα τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν υποχρέωση κοινοποίησης των ονομάτων των κατόχων θυρίδων προς την ΓΓΠΣ , αλλά όχι του περιεχομένου των θυρίδων στις οποίες δεν έχουν πρόσβαση.
Όπως εξηγούν, με βάση το άρθρο 82 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος τα πιστωτικά ιδρύματα είναι υποχρεωμένα να στέλνουν στοιχεία κάθε χρόνο στην ΓΓΠΣ. Μάλιστα με ειδική απόφαση (ΠΟΛ.1077/26.3.2012) ζητήθηκαν πέρυσι στοιχεία αναγκαία για τις διαδικασίες βεβαίωσης και είσπραξης του φόρου καθώς για τις χρήσεις 2012 και 2011. Σε αυτά περιλαμβάνονταν και δεδομένα σχετικά με την ύπαρξη επενδυτικών χαρτοφυλακίων (αμοιβαία κεφάλαια, μετοχές, παράγωγα, ομόλογα, προϊόντα εφάπαξ καταβολής, επενδύσεις σε χρυσό ή ασήμι κ.λπ.), την ύπαρξη θυρίδων, αλλά και τις αγορές χρυσών λιρών και ράβδων χρυσού.
«Είναι διαφορετικό ζήτημα να κοινοποιούμε το όνομα κατόχου θυρίδας και διαφορετικό θέμα το να κατάσχεται το περιεχόμενο της. Κάτι τέτοιο απαιτεί μέχρι και σήμερα εισαγγελική παραγγελία ή δικαστική απόφαση. Αν δεν υπάρξει εντολής της Δικαιοσύνης οι τράπεζες δεν νομιμοποιούνται να πράξουν το οτιδήποτε», ξεκαθάρισαν τα εν λόγω στελέχη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
- «Αδειάζουν» στελέχη της ΝΔ τον Γεωργιάδη για την επίθεση στον Τσίπρα – Ανευθυνότητα να καταγγέλλει διαφθορά χωρίς στοιχεία
- Συμφωνία της Μαδρίτης: Το δίλημμα «συνεννόηση ή αναμέτρηση»
- «Το Μενού της Εβδομάδας» από την Αργυρώ: Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Συνήθης πολιτική πρακτική, δεν αιφνιδιαζόμαστε» – Σάντσεθ για δηλώσεις Τραμπ
- Στο ΕΚΑΒ ο Ανδρουλάκης – «Δεν θα επιτρέψουμε το Υπουργείο Υγείας να μετατραπεί σε Υπουργείο Προπαγάνδας» του Γεωργιάδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442