Όσο μειώνεται το εισόδημα κάποιου, τόσο αυξάνεται η συχνότητα των πονοκεφάλων διαπιστώνει αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Neurology.

Όσο μειώνεται το εισόδημα κάποιου, τόσο αυξάνεται η συχνότητα των πονοκεφάλων διαπιστώνει αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Neurology.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια και του Ιατρικού Κολεγίου «Άλμπερτ Αϊνστάιν», με επικεφαλής τον Δρ Γουόλτερ Στιούαρτ, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν 162.700 άνδρες και γυναίκες, που εμφάνιζαν περιοδικές και όχι μόνιμες ημικρανίες. Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, όσο έπεφτε το εισόδημα, τόσο αυξάνονταν οι πονοκέφαλοι.

Τις περισσότερες ημικρανίες είχαν άνθρωποι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 60.000 δολαρίων (περίπου 41.000 ευρώ). Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες, που επίσης είχαν συσχετίσει το χαμηλότερο εισόδημα με μεγαλύτερη συχνότητα πονοκεφάλων.

Σύμφωνα με τον Δρ Στιούαρτ, «το άγχος και άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με το χαμηλότερο εισόδημα, καθιστούν κάποιον πιο επιρρεπή στους πονοκεφάλους, χωρίς να αποκλείεται ότι παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως το περιβάλλον και τα γονίδια. Το στρες είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι πυροδοτεί ημικρανίες».

Οι γυναίκες έχουν τριπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν ημικρανίες σε σχέση με τους άνδρες. Οι πρώτοι πονοκέφαλοι συνήθως εμφανίζονται στο τέλος της εφηβείας και στην αρχή της ενήλικης ζωής. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μετά το φύλο και την ηλικία, το εισόδημα είναι ο κυριότερος παράγοντας εμφάνισης πονοκεφάλων.

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr