Τρεις δρόμους εξετάζει η κυβέρνηση για την ΛΑΡΚΟ
Ανάμεσα σε τρεις επιλογές κινείται η κυβέρνηση για να κλείσει οριστικά το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ, για την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί να επιστραφούν κρατικές ενισχύσεις ύψους 135 εκατομμυρίων ευρώ και να εξοφληθούν οι οφειλές προς τη ΔΕΗ που ξεπερνούν τα 175 εκατομμύρια ευρώ.
Ανάμεσα σε τρεις επιλογές κινείται η κυβέρνηση για να κλείσει οριστικά το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ, για την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί να επιστραφούν κρατικές ενισχύσεις ύψους 135 εκατομμυρίων ευρώ και να εξοφληθούν οι οφειλές προς τη ΔΕΗ που ξεπερνούν τα 175 εκατομμύρια ευρώ.
Το ζήτημα είναι ευαίσθητο, καθώς η ιστορική εταιρία ΛΑΡΚΟ συνδέεται άμεσα με το μεταλλευτικό πλούτο της χώρας, ενώ με τη δραστηριότητα της, εκτός από τους 900 εργαζομένους, συνδέονται άμεσα και ζουν 1.500 οικογένειες.
Η λύση που προτείνεται από τη διοίκηση, σύμφωνα με Το Βήμα, είναι να πωληθεί «πακέτο» η εταιρία με τα ορυχεία σε ένα νέο διαγωνισμό, όπου οι αγοραστές θα δεσμευτούν να καταβάλουν τίμημα υψηλότερο του ύψους των κρατικών επιχορηγήσεων που απαιτεί να επιστραφούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Επειδή όμως κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο -αν όχι αδύνατο- στις παρούσες συνθήκες και με δεδομένη την αποτυχία των προηγούμενων προσπαθειών, πιο ρεαλιστική φαίνεται η λύση του διαχωρισμού της εταιρίας από τα τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου (ορυχεία της Λάρυμνας) και η ξεχωριστή πώληση.
Καθώς είναι προφανές ότι κάθε λύση οδηγεί ταυτόχρονα στην απόλυση εργαζομένων και τη διακοπή της συνεργασίας μέρους του «εξωτερικού» προσωπικού με την εταιρία η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει χρόνο και προκρίνει την τρίτη λύση της εκκαθάρισης εν λειτουργία της εταιρίας σε βάθος πενταετίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις αποδοχών των μόνιμων υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών
- Κάμπινγκ: Πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας κωμικής σειράς του MEGA
- Αίγιο: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 46χρονος που πυροβόλησε 4 ανήλικους – Ένταση στα δικαστήρια
- Παναθηναϊκός: Επαγγελματικό συμβόλαιο στον 18χρονο μεσοεπιθετικό Κάουα
- Τέλος στη ζωή του έβαλε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Καραντάιν – Δύο δεκαετίες πάλευε με τη διπολική διαταραχή
- Μητσοτάκης: Ακλόνητη στήριξη στην ανεξαρτησία της Ουκρανίας και στον λαό της
