Kleemann :Bελτιωμένες επιδόσεις στο εξάμηνο 2013
Με κερδοφορία έκλεισε το πρώτο εξάμηνο για τον όμιλο Kleemann. Ο όμιλος, στο πρώτο εξάμηνο του 2013, παρουσίασε βελτιωμένες επιδόσεις στο μικτό του περιθώριο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 (34% έναντι 29%), καθώς αποδίδουν οι συνεχείς ενέργειες που γίνονται, με στόχο τη μείωση κόστους στον τομέα των πρώτων υλών, την αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση των γενικών βιομηχανικών εξόδων.
Ως αποτέλεσμα, το EBITDA του ομίλου ανήλθε στα 2,7 εκατ. ευρώ από 0,8 εκατ. ευρώ, στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2012 και τα κέρδη προ φόρων σε 1,1 εκατ. ευρώ από ζημία -0,6 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα. Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους και μη ελεγχόμενα δικαιώματα ανήλθαν σε 0,4 εκατ. ευρώ από ζημία -1,6 εκατ. ευρώ, στο περυσινό εξάμηνο.
Ο κύκλος εργασιών του ομίλου, για το εξάμηνο, ανήλθε στα 37,6 εκατ. ευρώ από 38,2 εκατ. ευρώ (-1,6%), ενώ, κατά το δεύτερο τρίμηνο, ανήλθε στα 22,9 εκατ. ευρώ από 21,2 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο διάστημα του 2012, παρουσιάζοντας αύξηση 8,4%.
Οι διεθνείς πωλήσεις του ομίλου οι οποίες ανέρχονται πλέον στο 80% του κύκλου εργασιών, παρουσίασαν αύξηση κατά 7%, σε σχέση με το περυσινό εξάμηνο, ενώ, κατά την τριετία 2009-2012, έχουν αυξηθεί κατά περίπου 50%, με τον όμιλο να δραστηριοποιείται πλέον σε 90 χώρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πακιστάν – Αφγανιστάν: Οι φονικές μάχες στα σύνορα συνεχίζονται – Το Κατάρ προσφέρθηκε να διαμεσολαβήσει
- Μην ακούτε κανέναν: Όταν η Τεγιάνα Τέιλορ αποφάσισε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, όλοι την αποθάρρυναν
- Λουτράκι: Προσαγωγή ενός ατόμου για το θρίλερ με τον 17χρονο νεκρό – «Όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει»
- Η Euroleague θα έχει αύξηση στα έσοδα των συλλόγων για την επόμενη σεζόν
- Πράσινο φως στην ΕΕ για το συνδυαστικό εμβόλιο Covid και γρίπης της Moderna
- ΕΚΤ: Σε ιστορικό χαμηλό τα πλαστά ευρώ το 2025


