Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο κύκλος της ζωής» σε έκθεση φωτογραφίας στην Κρήτη

«Ο κύκλος της ζωής» σε έκθεση φωτογραφίας στην Κρήτη

Έκθεση με έργα του Φίλιππου Τσιάρα και του Χριστόφορου Δουλγέρη παρουσιάζονται στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ο κύκλος της ζωής» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Η ιστορία της σύγχρονης τέχνης και η υπέρβαση της πραγματικότητας εξετάζονται στην έκθεση μέσα από τη σουρεαλιστική ματιά των δύο καλλιτεχνών. Η έκθεση παρουσιάζεται από τις 20 Αυγούστου έως τις 30 Νοεμβρίου.

Έκθεση με έργα του Φίλιππου Τσιάρα και του Χριστόφορου Δουλγέρη παρουσιάζονται στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ο κύκλος της ζωής» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στο Ρέθυμνο.

Η ιστορία της σύγχρονης τέχνης και η υπέρβαση της πραγματικότητας εξετάζονται στην έκθεση μέσα από τη σουρεαλιστική ματιά των δύο καλλιτεχνών.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, ο Φίλιππος Τσιάρας που ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ αναδημιουργεί συνθέτει μέσα από τις μνήμες του κόσμου του υγρού στοιχείου τη μνήμη του σύμπαντος.

Στην έκθεση συμπυκνώνει μία αναδρομή με έργα από τις σειρές The Supereal 1971-2009 από την αναδρομική έκθεση που είχε παρουσιαστεί στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης το 2009 και τον Απρίλιο του 2013 στη Μόσχα στο Stella Art Foundation, όπως και από τη νέα σειρά Ο κύκλος της ζωής.

Ο Χριστόφορος Δουλγέρης εκθέτει από το φωτογραφικό του αρχείο της πόλης του Ρεθύμνου από τα χρόνια της δεκαετίας 1990 σε αντιπαράθεση με έργα τωρινής δουλειάς του πάνω στο ίδιο ακριβώς θεματικό πλαίσιο.

Τα σημεία που παρατηρεί ο φακός του Δουλγέρη αντιμετωπίζονται ως θέσεις της καθημερινής ζωής.

Παράλληλα, υπάρχει ένα μικρό κομμάτι κοινής δουλειάς των δύο καλλιτεχνών με φωτογραφίες του Δουλγέρη με θέμα το Ρέθυμνο όπου ο Φίλιππος Τσιάρας επεμβαίνει με φωτομοντάζ προσθέτοντας τους δικούς του κύκλους της ζωής στην καθημερινότητα των κτιρίων.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Οι Χρ.Δουλγέρης και Φ.Τσιάρας αναλαμβάνουν ρόλο επιμελητή σε μία ακόμα έκθεση, την Ithaca returned, η οποία οργανώθηκε και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιστροφή στην Ιθάκη 2013 και τώρα παρουσιάζεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Πρόκειται για μία επιλογή με έργα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών στο ζήτημα του ταξιδιού, της μεταμόρφωσης, της διαδρομής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται την Τρίτη 20 Αυγούστου στις 20:00 το βράδυ στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Χειμάρας 5, Ρέθυμνο, τηλ.: 2831052530). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά, Τρ – Πα 09:00-14:00 & 19:00-21:00, Σα – Κυ10:00-15:00

Επιμέλεια: Μαρία Μαραγκού

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024