Κατά εκατοντάδες εξακολουθούν να φτάνουν μετανάστες στις ακτές της Σικελίας
Σχεδόν 300 άτομα εντόπισαν τα ξημερώματα του Σαββάτου οι λιμενικές αρχές της Σικαλίας να επιχειρούν να προσεγγίσουν τις ακτές του νησιού, ανεβάζοντας τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που έχουν φτάσει στις ακτές της Ιταλίας στις 9.000 από τις αρχές Ιουλίου.
Σχεδόν 300 άτομα εντόπισαν τα ξημερώματα του Σαββάτου οι λιμενικές αρχές της Σικαλίας να επιχειρούν να προσεγγίσουν τις ακτές του νησιού, ανεβάζοντας τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που έχουν φτάσει στις ακτές της Ιταλίας στις 9.000 από τις αρχές Ιουλίου.
Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, εντοπίστηκαν 95 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων μια έγκυος γυναίκα και ένα βρέφος- από την Ερυθραία, τη Σομαλία και το Μαλί σε μια πλαστική λέμβο και μεταφέρθηκαν στο Ποτσάλο.
Σε άλλη επιχείρηση, σκάφος του ιταλικού πολεμικού ναυτικού εντόπισε ένα ξύλινο σκαρί που μετέφερε 195 ανθρώπους.
Οι 17 από τους μετανάστες χρειάζονταν ιατρική περίθαλψη και μεταφέρθηκαν στο νησί Λαμπεντούζα ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στην Κατάνια της Σικελίας.
Κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κυρίως από χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής επιχειρούν να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές, συχνά διακινδυνεύοντας την ίδια τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο με σαπιοκάραβα.
Την περασμένη εβδομάδα έξι άνθρωποι πνίγηκαν ενώ την Πέμπτη ένας ιταλός αστυνομικός έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να βοηθήσει μια ομάδα παράνομων μεταναστών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη: Ο πιο αντιθεσμικός πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης – Νομίζει ότι μιλά σε Λωτοφάγους
- Επική τούμπα της Cardi B όταν πήγε να κάνει lap dance σε ρομπότ και αυτό έπεσε πάνω της
- Σοκαριστικές στιγμές στη Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής «σωριάστηκε» στο χορτάρι και έκανε σπασμούς! (vid)
- Έρχονται αλλαγές για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Τι θα ισχύσει με τα πρόστιμα
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και Μετρό – Αναλυτικά οι τροποποιήσεις
- Γιαννάκος: Επίσκεψη στα τραυματισμένα παιδιά από το ναυάγιο στη Χίο – «Μπράβο» στους υγειονομικούς

