Διάλυση της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων εξετάζει το Κάιρο
Με τον κίνδυνο να ρίξει ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά, η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη νομική διάλυση της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων. «Το πρότεινε ο πρωθυπουργός, και η ιδέα εξετάζεται» ανέφερε κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πυροβολισμοί στο τζαμί Φατέχ στην πλατεία Ραμσή του Καΐρου, όπου είχαν ταμπουρωθεί διαδηλωτές υπέρ του Μόρσι.
Με τον κίνδυνο να ρίξει ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά, η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη νομική διάλυση της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων.
Ο μεταβατικός πρωθυπουργός Μπεμπλάουι «πρότεινε να διαλυθεί νομικά» η οργάνωση, ανέφερε σύμφωνα με το Reuters, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Κάιρο. «Η ιδέα εξετάζεται», συμπλήρωσε.
- Κλιμάκωση στην πολιορκία διαδηλωτών υπέρ του Μόρσι σε τζαμί στο Κάιρο
- Ο αδερφός του αρχηγού της Αλ Κάιντα «συνελήφθη στην Αίγυπτο»
Η πρόταση, όπως είπε, έγινε στον υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, ο οποίος είναι αρμόδιος για την αδειοδότηση οργανώσεων.
Τυπικά, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είναι οργάνωση και πολιτικός τους βραχίονας είναι τo Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης.
Η ανακοίνωση ήρθε ενώ η κατάσταση στην Αίγυπτο επιδεινώνεται ραγδαία: Οι νεκροί της Παρασκεύης ξεπέρασαν, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, τους 170 σε όλη τη χώρα -ανεβάζοντας σε πάνω από 800 τους νεκρούς του τελευταίου τριημέρου από τα επεισόδια.
Σχεδόν παράλληλα με την ανακοίνωση, πυροβολισμοί έπεφταν γύρω από το τζαμί Φατέχ στο κέντρο του Καΐρου όπου είχαν ταμπουρωθεί εκατοντάδες διαδηλωτές υπέρ του Μόρσι, περικυκλωμένοι από δυνάμεις ασφαλείας και αντιτιθέμενους στον Μόρσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- O Μουρίνιο έβαλε τέλος στις φήμες για Ρεάλ – «Δεν βλέπω σαπουνόπερες…»
- Παρίσι: Κατέρρευσε το πάτωμα διαμερίσματος κατά τη διάρκεια πάρτι – Δεκάδες τραυματίες
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 69-74: Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε από την Πυλαία
- Γρίπη: Η κορύφωση έρχεται τις επόμενες μέρες
- Ινιέστα για… Ελ Κααμπί!
- Αλ Σάρα: «Όλα τα εκκρεμή θέματα με τις κουρδικές δυνάμεις θα επιλυθούν» – Συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία



