Απομακρύνουν ΗΠΑ και Βρετανία πολίτες και προσωπικό των πρεσβειών στην Υεμένη
Την απομάκρυνση του μη απαραίτητου προσωπικού της στην Υεμένη για λόγους ασφαλείας ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον, καλώντας επίσης και όσους πολίτες των ΗΠΑ βρίσκονται στη χώρα να αποχωρήσουν. Το προσωπικό της πρεσβείας στην Υεμένη απομάκρυνε και η Βρετανία.
Την απομάκρυνση του μη απαραίτητου προσωπικού της στην Υεμένη για λόγους ασφαλείας ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον, καλώντας επίσης και όσους πολίτες των ΗΠΑ βρίσκονται στη χώρα να αποχωρήσουν.
To Στέιτ Ντιπάρτμεντ αιτιολόγησε την απόφαση και την σύστασή του στους πολίτες αναφέροντας πως «παραμένει ο κίνδυνος για τρομοκρατική επίθεση».
Ήδη, ορισμένα άτομα από το προσωπικό της πρεσβείας εγκατέλειψαν τη Σαναά. Κάποιοι άλλοι, όμως, παρέμειναν στην πρωτεύουσα της Υεμένης, προκειμένου να βοηθήσουν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και να παρέχουν πληροφορίες για την κατάσταση ασφαλείας, όπως ανέφερε ανακοίνωση του Πενταγώνου.
Η πρεσβεία, όπως και αρκετές άλλες αποστολές στο μουσουλμανικό κόσμο, είχε κλείσει προσωρινά λόγω τρομοκρατικής απειλής που, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, αφορούσε πρωτίστως την Υεμένη.
Το επίπεδο ασφάλειας στην Υεμένη, όπως αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη σύστασή του για τους πολίτες είναι «εξαιρετικά υψηλό».
Οι αμερικανικές πρεσβείες θα μείνουν κλειστές μέχρι το Σάββατο, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι εορτασμοί για το Ραμαζάνι.
Παράλληλα, και το Λονδίνο απομάκρυνε όλο το προσωπικό από την πρεσβεία του στην Υεμένη, η οποία παραμένει κλειστή από τη Κυριακή, εξαιτίας αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλειά της», ανακοίνωσε το Φόρεϊν Όφις.
«Εξαιτίας των αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλεια, όλο το προσωπικό της πρεσβείας μας στην Υεμένη απομακρύνθηκε προσωρινά και η πρεσβεία θα παραμείνει κλειστή μέχρι το προσωπικό να είναι σε θέση να επιστρέψει» δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Εν τω μεταξύ, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις της στην Υεμένη.
«Είμαστε παρόντες, αλλά επιχειρούμε με την πιο μεγάλη προσοχή και με βάση συγκεκριμένους περιορισμούς», δήλωσε σήμερα στη Γενεύη η εκπρόσωπος της Αρμοστείας, Μελίσα Φλέμινγκ.
Η εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Γενεύη, Κορίν Μομάλ-Βανιάν, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, επισημαίνοντας ότι ο διεθνής αυτός οργανισμός δεν κάνει σχόλια για θέματα που αφορούν την ασφάλεια.
Η Αρμοστεία παρέχει βοήθεια σε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στην Υεμένη, κυρίως από την Αφρική, που φθάνουν στη χώρα με την ελπίδα να βρουν εργασία σε αραβικές χώρες ή βρίσκονται καθ’ οδόν προς την Ευρώπη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Στίβεν Κολμπέρ θέλει τον Πάπα Λέοντα στο «Late Show» πριν πέσει η αυλαία της εκπομπής του
- Αναβάτης με πατίνι έτρεχε με 120 χλμ/ώρα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ρεάλ: Το παρασκήνιο για τον «χοντρό» καυγά Τσουαμενί – Βαλβέρδε που «έστειλε» στο νοσοκομείο τον Ουρουγουανό
- Financial Times: Έτοιμη για συνομιλίες με Πούτιν η ΕΕ; Πράσινο φως από Ζελένσκι
- Παναθηναϊκός: Η Σπόρτινγκ δίνει Ιωαννίδη-Βαγιαννίδη με δανεισμό
- Εδώ είναι Ελλάντα! Η διαιτησία πήρε… Φωτιά επειδή κάνουν κουρέλι του κανονισμούς
- Παραλιακή: Νταλίκα σφήνωσε στις «Τρύπες του Καραμανλή» – Μεγάλες ουρές στο ρεύμα προς Σαρωνίδα
- Νέα Αριστερά: Οι νεκροί στις φυλακές είναι αποτέλεσμα μιας απάνθρωπης πολιτικής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442