Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η Ισπανία το χρυσό, η Ουγγαρία το χάλκινο, οι Ελληνίδες στην 6η θέση

Η Ισπανία το χρυσό, η Ουγγαρία το χάλκινο, οι Ελληνίδες στην 6η θέση

Η γυναικεία ομάδα πόλο της Ισπανίας έβαλε... φωτιά στις εξέδρες της πισίνας «Μπερνάτ Πικορνέλ», καθώς κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης και παράλληλα χάρισε στην οικοδέσποινα χώρα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση. Οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν στον τελικό 8-6 της Αυστραλίας και ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου. Η Ουγγαρία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο γυναικών, που ολοκληρώνεται σήμερα στη Βαρκελώνη, καθώς επικράτησε 10-8 της Ρωσίας στον «μικρό» τελικό. Μεγάλο ματς από την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 Ελλάδα και την Ολυμπιονίκη ομάδα των ΗΠΑ, που κρίθηκε στα πέναλτι και έφερε την πιο δυνατή αμερικανική ομάδα στην 5η θέση με 15-12, αφού ο κανονικός αγώνας ήταν 10-10 και η παράταση 11-11.

Η γυναικεία ομάδα πόλο της Ισπανίας έβαλε… φωτιά στις εξέδρες της πισίνας «Μπερνάτ Πικορνέλ», καθώς κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης και παράλληλα χάρισε στην οικοδέσποινα χώρα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση. Οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν στον τελικό 8-6 της Αυστραλίας και ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου, ενώ στις προηγούμενες συμμετοχές τους σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα δεν είχαν μπορέσει να φτάσουν πάνω από την 7η θέση.

Εχοντας τη θερμή συμπαράσταση του κόσμου, η «ασημένια» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου πήρε από τα πρώτα λεπτά το προβάδισμα και δεν το έχασε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, αφήνοντας τις «στίνγκερς» με τη γλυκόπικρη γεύση του ασημένιου μεταλλίου, όπως και το 2007 στη Μελβούρνη, όταν είχαν χάσει στον τελικό από τις ΗΠΑ. Η Αυστραλία έχει κατακτήσει μία φορά τον τίτλο, το μακρινό 1986 στη Μαδρίτη.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 1-1, 2-2

ΙΣΠΑΝΙΑ: Παρέχα 2, Γκαρσία 2, Λόπεθ 2, Ταράγκο, Μπλας
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Λινκολν-Σμιθ, Μπίσοπ, Γουέμπστερ, ΜακΓκι, Αραντσίνι, Σάουθερν

Η Ουγγαρία το χάλκινο

Η Ουγγαρία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο γυναικών, που ολοκληρώνεται σήμερα στη Βαρκελώνη, καθώς επικράτησε 10-8 της Ρωσίας στον «μικρό» τελικό. Οι Μαγυάρες ανεβαίνουν για πρώτη φορά στο βάθρο μετά το 2005, όταν είχαν κατακτήσει στο Μόντρεαλ τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο τους, ενώ η ρωσική ομάδα μένει αυτή τη φορά εκτός μεταλλίων, καθώς ηττήθηκε για δεύτερη φορά στους έξι συνεχόμενους (!) «μικρούς» τελικούς που έχει συμμετάσχει.


Στην 6η θέση η Ελλάδα

Μεγάλο ματς από την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 Ελλάδα και την Ολυμπιονίκη ομάδα των ΗΠΑ, που κρίθηκε στα πέναλτι και έφερε την πιο δυνατή αμερικανική ομάδα στην 5η θέση με 15-12, αφού ο κανονικός αγώνας ήταν 10-10 και η παράταση 11-11. Ολες ήταν υπέροχες και παραλίγο αυτή η εξαίρετη απόδοση, με υπέρτερη την «πασπαρτού» και πρώτη σκόρερ σήμερα Αλκηστη Αβραμίδου, την ακαταμάχητη Χριστίνα Τσουκαλά, που έπαιξε όλο τον αγώνα με πρόβλημα στον ώμο, αλλά και την γυναίκα ατσάλι, την μοναδική Αλεξάνδρα Ασημάκη, να κριθεί με το γκολ-ποίημα της τελευταίας στην παράταση. Κρίμα που δεχθήκαμε… τσάμπα και βερεσέ το 11-11 απο την Μάθιουσον, γιατί τα κορίτσια, όπως είπε και η Αβραμίδου, είχαν… σκυλιάσει για την επιτυχία, αλλά η νίκη δεν ήρθε, πήγαμε στα πέναλτι κι εκεί χάθηκε η 5η θέση. Δεν πειράζει όμως, και η 6η είναι καλή για τη νεανική ομάδα του Γιώργου Μορφέση, που έχει το μεγαλείο της πρωταγωνίστριας και σφύζει απο νιάτα και ορμή, για ένα καλύτερο αύριο.

Διαιτητές ήταν οι Τερεπένκα (Καναδάς), Ταϊλάν (Τουρκία).

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης):
Κούβδου, Τσουκαλά 1, Β. Διαμαντοπούλου, Ψούνη 1, Αβραμίδου 4, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 2, Μανωλιουδάκη 1, Ελ. Πλευρίτου, Κότσια 1, Μπενέκου, Μ. Πλευρίτου, Χρ. Διαμαντοπούλου.

ΗΠΑ (Κρικοριάν): Αρμστρονγκ, Σίλβερ, Κλαρκ 1, Στέφενς 1, Μάθιουσον 3, Νιούσχολ, Ρούλον 1, Κρέιγκ 1, Φάταλ 1, Ντρις 1, Κράους, Σάιντεμαν 2.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. Ισπανία
2. Αυστραλία
3. Ουγγαρία
4. Ρωσία
5. ΗΠΑ
6. ΕΛΛΑΔΑ
7. Ολλανδία
8. Καναδάς
9. Κίνα
10. Ιταλία
11. Καζακστάν
12. Νέα Ζηλανδία
13. Μεγάλη Βρετανία
14. Βραζιλία
15. Νότια Αφρική
16. Ουζμπεκιστάν

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024