Σε μηνύσεις «έφαγε» τα μισά της κέρδη η Deutsche Bank
Σε 335 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της γερμανικής Deutsche Bank το δεύτερο τρίμηνο, πέφτοντας στο μισό από την αντίστοιχη περυσινή (666 εκατ. ευρώ) εξαιτίας των εξόδων της για την αντιμετώπιση δικαστικών υποθέσεων.
Σε 335 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της γερμανικής Deutsche Bank το δεύτερο τρίμηνο, πέφτοντας στο μισό από την αντίστοιχη περυσινή (666 εκατ. ευρώ) εξαιτίας των εξόδων της για την αντιμετώπιση δικαστικών υποθέσεων.
Η τράπεζα έβαλε στην άκρη 630 εκατ. ευρώ για δικαστικά έξοδα -ανεβάζοντας έτσι στα 3 δισ. ευρώ τα όσα έχει ξοδέψει συνολικά για τις δικαστικές αίθουσες. Στη σημαντική μείωση της κερδοφορίας συνέβαλαν και οι υψηλότεροι φόροι που κλήθηκε να καταβάλει.
O χρηματοπιστωτικός κολοσσός αντιμετωπίζει σωρεία δικαστικών υποθέσεων που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και βαρύνουν τους ισολογισμούς της. Εκτός από έρευνες για ενυπόθηκες απαιτήσεις στις ΗΠΑ ή το «σίριαλ» στη Γερμανία της δικαστικής της μάχης με τον οίκο Kirch, η τράπεζα είναι μία από τις τράπεζες που εμπλέκονται και στην έρευνα για τη χειραγώγηση του Libor.
Όσον αφορά τα έσοδα του ομίλου, η Deutsche Bank καταγράφει άνοδο 2% στα 8,2 δισ. ευρώ. Ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής της επάρκειας (Core Tier I) διαμορφώθηκε στο 10% και η τράπεζα επισημαίνει πως δεν διαπιστώνει κίνδυνο για τον μακροπρόθεσμο στόχο της να τον ανεβάσει στο 12%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Η τελευταία προπόνηση ενόψει Λεβερκούζεν και το νέο λουκ του Ελ Κααμπί (vids)
- Ιράν-ΗΠΑ: Σημειώθηκε πρόοδος, αλλά «υπάρχουν κενά» – Θα «κάνει πίσω» η Τεχεράνη στον εμπλουτισμό ουρανίου;
- «Να ζω στο έπακρο το κάθε δευτερόλεπτο»: Ο Στέλιος Χατζηκαλέας για τη τζαζ, τη διαφορετικότητα και τη ζωή
- Νέα Πέραμος: Εντοπίστηκε καμένο το αυτοκίνητο των δραστών της δολοφονίας του 27χρονου
- ΝΕ Πατρών – Ολυμπιακός 7-25: Το 20Χ20 οι ερυθρόλευκες στο ντεμπούτο του Ντόσκα στον πάγκο
- Κοινωνικός τουρισμός: Οι αλλαγές που θα ισχύσουν στο φετινό πρόγραμμα
