Στα 1,6 δισ. ευρώ ο στόχος των ιδιωτικοποιήσεων για το 2013
Κατά 1 δισ. ευρώ μειώθηκε ο φετινός στόχος για τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων, όπως αναφέρει το επικαιροποιημένο μνημόνιο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Δευτέρα, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα της κυβέρνησης μετά το ναυάγιο της πώλησης της ΔΕΠΑ τον προηγούμενο μήνα. Έτσι, ο αναθεωρημένος στόχος εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις ορίζεται στα 1,6 δισ. ευρώ για το 2013.
Κατά 1 δισ. ευρώ μειώθηκε ο φετινός στόχος για τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων, όπως αναφέρει το επικαιροποιημένο μνημόνιο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Δευτέρα, ικανοποιώντας ανάλογο αίτημα της κυβέρνησης μετά το ναυάγιο της πώλησης της ΔΕΠΑ τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας, η κυβέρνηση θα πρέπει να αντλήσει φέτος 1,6 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, έναντι αρχικού στόχου για 2,6 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, αυξήθηκε στα 5,1 δισ. ευρώ ο στόχος για έσοδα αποκρατικοποιήσεων στο σύνολο της διετίας 2013-2014.
Το επικαιροποιημένο μνημόνιο αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πουλήσει σημαντικό ποσοστό της Eurobank σε ιδιώτες επενδυτές έως τα τέλη Μαρτίου 2014.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία