Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου το δεύτερο κύμα κινητικότητας στο Δημόσιο

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου το δεύτερο κύμα κινητικότητας στο Δημόσιο

Οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, το οποίο θα υλοποιηθεί με ορίζοντα τα τέλη Σεπτεμβρίου. Όπως δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στο νέο αυτό κύμα κινητικότητας «θα συμμετάσχουν όλα τα υπουργεία».

Οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων όλων των υπουργείων, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, το οποίο θα υλοποιηθεί με ορίζοντα τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στο νέο αυτό κύμα κινητικότητας «θα συμμετάσχουν όλα τα υπουργεία».

«Τα συγκεκριμένα στοιχεία προέρχονται πια κατόπιν αξιολόγησης των δομών των υπουργείων, είναι αποτέλεσμα δηλαδή μιας συστηματικής προεργασίας η οποία έχει γίνει, η οποία μας οδηγεί στον εντοπισμό πλεοναζόντων θέσεων, που θα αξιολογηθούν με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες αξιοκρατίας, για να ενταχθούν στην κινητικότητα» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι «να αφήσουμε πίσω μας τις οριζόντιες παρεμβάσεις και οι διαδικασίες αυτές να γίνουν με όσο το δυνατόν πιο αξιοκρατικό τρόπο, στο πλαίσιο, βέβαια, πάντα των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων που πρέπει να τρέξουμε», όπως πρόσθεσε.

Σε ερώτηση εάν επαρκεί ο χρόνος για να βρεθούν από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο 12.500 υπάλληλοι για την κινητικότητα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι «ο χρόνος είναι δεδομένος» και συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση «η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο ακέραιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024