Συμπλοκές με έξι νεκρούς σε διαδήλωση κοντά στο πανεπιστήμιο του Καΐρου
Επεισόδια σημειώθηκαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι κοντά στο πανεπιστήμιο του Καΐρου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν 33 νωρίς το πρωί της Τρίτης. Οι αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι εκατοντάδες υποστηρικτές του Μόρσι συγκρούστηκαν με κατοίκους και μικροπωλητές στην περιοχή του πανεπιστημίου νότια του Καΐρου και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να καταστείλει τη βία.
Επεισόδια σημειώθηκαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι κοντά στο πανεπιστήμιο του Καΐρου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν 33 νωρίς το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.
Σύμφωνα με τα αιγυπτιακά ΜΜΕ, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να καταστείλει τη βία.
Οι αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι εκατοντάδες υποστηρικτές του Μόρσι συγκρούστηκαν με κατοίκους και μικροπωλητές στην περιοχή του πανεπιστημίου νότια του Καΐρου.
Ο Χαλέντ αλ Χατίμπ, αξιωματούχος του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας, ανέβασε το μεσημέρι στους έξι τους νεκρούς από τις συγκρούσεις (αντί του αρχικού ενός), σύμφωνα με την εφημερίδα Al Ahram. Ο ιδιος ανέφερε ότι άλλοι 33 τρυαυματίστηκαν.
Από την στρατιωτική ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου έχουν σκοτωθεί πάνω από 100 άτομα.
Το πλέον αιματηρό περιστατικό ήταν η επέμβαση στη συγκέντρωση υποστηρικτών του ισλαμιστή τέως πρόεδρου μπροστά από τα γραφεία της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, στην οποία σκοτώθηκαν πάνω από 50 άτομα και «γαλβάνισε» τη ρητορική των Αδελφών Μουσουλμάνων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αγωνιστική υποδοχή στον Γεωργιάδη που πήγε με μελομακάρονα στο «Έλενα Βενιζέλου»
- Λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας – Τα πρόστιμα και η εξαίρεση
- Επική στιγμή: Ο Βέργος πέτυχε χατ-τρικ και ο Μάτα του γυάλισε το παπούτσι (vid)
- Φως στο Τούνελ: Έρχεται εκτάκτως την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου
- Αγρότες: Μετά από ένα μήνα ο Τσιάρας πετάει ξανά το μπαλάκι στα μπλόκα
- «Φίλισα μερικά κορίτσια και μερικά αγόρια» – Η Κέιτ Γουίνσλετ για τους πρώτους ερωτικούς πειραματισμούς της
