Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο μαιευτήριο η δούκισσα Κέιτ, έρχεται το βασιλικό μωρό

Στο μαιευτήριο η δούκισσα Κέιτ, έρχεται το βασιλικό μωρό

Στο μαιευτήριο St Mary's στο Λονδίνο μεταφέρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας η δούκισσα Κέιτ, καθώς το νέος μέλος της βασιλικής οικογένειας είναι... καθ' οδόν. Τα χαρμόσυνα νέα ανακοινώθηκαν από το Παλάτι και όλοι τώρα αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση της γέννησης του ή της διαδόχου. Το μαιευτήριο, όπου πριν 31 χρόνια η πριγκίπισσα Νταϊάνα έφερε στον κόσμο τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, βρίσκεται σε κλοιό δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.

Στο μαιευτήριο St Mary’s στο Λονδίνο, το οποίο βρίσκεται σε κλοιό δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ απ’ όλο τον κόσμο, μεταφέρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας η δούκισσα Κέιτ, καθώς το νέος μέλος της βασιλικής οικογένειας είναι… καθ’ οδόν.

«Άρχισε η διαδικασία του τοκετού αμέσως μετά την εισαγωγή της στο μαιευτήριο, γύρω στις 06:00 τοπική ώρα» (08:00 ώρα Ελλάδος) αναφέρει η ανακοίνωση των Ανακτόρων. Λίγο αργότερα, εκπρόσωπος του πριγκιπικού ζεύγους δήλωσε ότι «η διαδικασία προχωρά φυσιολογικά».

«Πρόκειται για ένα χαρμόσυνο γεγονός» δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σημειώνοντας ολόκληρη η χώρα «εύχεται τα καλύτερα».

Ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος αναμένει το πρώτο του εγγόνι, βρισκόταν στο Γιορκ όταν ανακοινώθηκε η εισαγωγή της Κέιτ στο μαιευτήριο.

«Είμαι πολύ, πολύ ενθουσιασμένος» έγραψε στο Twitter ο θείος της Κέιτ, Γκάρι Γκόλντσμιθ.

Η γέννηση του τρίτου διαδόχου του Οίκου του Ουίνδσορ προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον παγκοσμίως. Ανταποκριτές και απεσταλμένοι μέσων ενημέρωσης απ’ όλο τον κόσμο έχουν κατασκηνώσει επί τρεις εβδομάδες έξω από το μαιευτήριο αφού δεν ήταν γνωστή η ημερομηνία του τοκετού. Τα Ανάκτορα είχαν ανακοινώσει απλώς ότι η γέννηση του ή της διαδόχου υπολογιζόταν στα μέσα Ιουλίου.

Σύμφωνα με το BBC, η τελευταία ημερομηνία που είχαν δώσει οι γιατροί για τη γέννηση του βρέφους ήταν την περασμένη εβδομάδα. Ουδείς πρόκειται να ανακοινώσει επισήμως εάν η διαδικασία του τοκετού προκλήθηκε φυσιολογικά ή προγραμματίστηκε από τους γιατρούς για σήμερα, 22 Ιουλίου.


      Όπως έγινε γνωστό, η δούκισσα του Κέιμπριτζ μεταφέρθηκε οδικώς στο μαιευτήριο από το Παλάτι του Κένσινγκτον, συνοδευόμενη από τον Ουίλιαμ. Αμέσως εισήχθη στην πτέρυγα Lindo, όπου η Νταϊάνα έφερε στον κόσμο τον Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι.

      Ο Ουίλιαμ έχει δηλώσει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της Κέιτ την ώρα του τοκετού, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του.

      Παρόντες στη διαδικασία του τοκετού είναι κορυφαίοι μαιευτήρες, ανάμεσά τους και ο γυναικολόγος της βασίλισσας, Άλαν Φάρθινγκ.

      Το μωρό, το φύλο του οποίου παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, είναι το πρώτο παιδί του Ουίλιαμ και της Κέιτ και το τρίτο μέλος της βασιλικής οικογένειας στη σειρά της διαδοχής.

      Σύμφωνα με το BBC, μπορεί η είδηση της εισαγωγής της δούκισσας στο μαιευτήριο να έβαλε τέλος στην πολυήμερη αναμονή όλων, όμως περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές μόνο όταν υπάρξει νέα ανακοίνωση από το παλάτι.

      Τι ορίζει το πρωτόκολλο

      Η αναγγελία της γέννησης του μωρού θα γίνει βάσει πρωτοκόλλου, όμως για πρώτη φορά στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας η γέννηση ενός νέου μέλους της θα ανακοινωθεί επισήμως και από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

      Το πιστοποιητικό γέννησης, όπου θα αναγράφονται το φύλο του μωρού, το βάρος του και η ώρα γέννησης, θα μεταφερθεί στο Παλάτι.

      Οι πρώτοι που θα ενημερωθούν θα είναι η βασίλισσα Ελισάβετ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

      Η μεταφορά του πιστοποιητικού γέννησης από το μαιευτήριο στο παλάτι θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά και το «ταξίδι» αναμένεται να μεταδοθεί ζωντανά σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

      Μόλις η βασιλική οικογένεια ενημερωθεί, τότε η ανακοίνωση θα τοποθετηθεί στο ειδικό ξύλινο τρίποδο μπροστά στο Μπάκιγχαμ.

      Αμέσως μετά, το Παλάτι θα ανακοινώσει τα χαρμόσυνα νέα μέσω του Twitter και του Facebook.

      Ειδικές τιμές θα αποδοθούν με41 κανονιοβολισμούς από το Γκριν Παρκ και 62 κανονιοβολισμούς από τον Πύργο του Λονδίνου. Η πρώτη εμφάνιση του βρέφους θα γίνει στα σκαλιά του μαιευτηρίου.

      Το όνομα

      Το όνομα του βρέφους δεν πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα. Όταν γεννήθηκε ο Ουίλιαμ η Βρετανία περίμενε μία εβδομάδα για να μάθει το όνομά του. Το όνομα του Καρόλου, δε, ανακοινώθηκε έναν μήνα μετά τη γέννησή του.

      Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον, άλλωστε, δεν είναι το όνομα, αλλά το εάν πρόκειται για αγόρι ή κορίτσι. Και αυτό γιατί η εγκυμοσύνη της Κέιτ, και η απόφαση να μην ανακοινωθεί το φύλο του μωρού, έφερε αλλαγές στο νόμο που διέπει τους κανόνες διαδοχής.

      Ειδικότερα, ο νόμος πλέον άλλαξε κι έτσι εάν το μωρό είναι γένους θηλυκού η σειρά στη διαδοχή δεν θα αλλάξει και ο θρόνος ίσως κάποια στιγμή να γίνει δικός της.

      Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

      Sports in

      Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

      Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

      Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

      in.gr | Ταυτότητα

      Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

      Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

      Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

      Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

      Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

      ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

      Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

      ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

      Τετάρτη 08 Μαϊου 2024