Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμία παράταση στις φορολογικές δηλώσεις, λέει ο Χ.Θεοχάρης

Καμία παράταση στις φορολογικές δηλώσεις, λέει ο Χ.Θεοχάρης

Σε ανοικτή σύγκρουση με το υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται οι φοροτεχνικοί και λογιστές, οι οποίοι ζητούν να παραταθεί η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου και εξετάζουν κινητοποιήσεις. Ωστόσο, σήμερα Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ξεκαθάρισε εκ νέου πως δεν υπάρχει σκέψη για παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά.

Σε ανοικτή σύγκρουση με το υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται οι φοροτεχνικοί – λογιστές, οι οποίοι ζητούν να παραταθεί η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου και εξετάζουν κινητοποιήσεις.

Ωστόσο, σήμερα, Τετάρτη, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 αποσαφήνισε εκ νέου πως δεν υπάρχει σκέψη για παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά.

Ο κ. Θεοχάρης είπε πως μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια δηλώσεις, χωρίς να σημειωθούν τεχνικά προβλήματα στην ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και προανήγγειλε μαζικές εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων τις επόμενες ημέρες.

Οι φοροτέχνες θεωρούν πως οι 45 ημέρες που απομένουν για την ολοκλήρωση της υποβολής του Ε1 δεν είναι αρκετές για να υποβληθούν 4.700.000 δηλώσεις και ζητούν παράταση ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, ήδη οι συνδικαλιστικοί φορείς των φοροτεχνών έχουν καλέσει σε «λευκή απεργία» τους συναδέλφους τους , ώστε να σταματήσουν να υποβάλλουν δηλώσεις μέχρι τις 22 Ιουλίου, οπότε εκπνέει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα προανήγγειλε Γενική Συνέλευση των μελών της για αύριο Πέμπτη ώστε αφ’ ενός να αξιολογηθεί η μέχρι εκείνη την στιγμή έκβαση των προσπαθειών για παράταση της προθεσμίας και αφ’ ετέρου να αποφασισθεί ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθεί στην συνέχεια, εάν δεν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα, για κλιμάκωση της πίεσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024