Από τις 17 ώς τις 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι συνεντεύξεις για την αξιολόγηση των 1.600 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για τα πρότυπα πειραματικά σχολεία.

Ήδη, το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε τη λίστα με τις 31 τριμελείς επιτροπές, που θα πραγματοποιήσουν τις συνεντεύξεις, ενώ ορίστηκαν και τα σχολεία όπου θα πραγματοποιηθούν οι συνεντεύξεις.

Η επιτροπές, υπό την εποπτεία της διοικούσας επιτροπής πρότυπων πειραματικών σχολείων, θα πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις αξιολόγησης για την πλήρωση 530-550 θέσεων πενταετούς θητείας στα πρότυπα πειραματικά σχολεία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ακριβή ώρα της συνέντευξής τους μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της διοικούσας επιτροπής.

Οι συνεντεύξεις θα μαγνητοφωνηθούν. Οι μαγνητοφωνήσεις αποτελούν το πρώτο μέρος των αρμοδιοτήτων των επιτροπών καθώς θα πρέπει στη συνέχεια να παραδώσουν στη διοικούσα επιτροπή των σχολείων μια τεκμηριωμένη έκθεση αξιολόγησης της κάθε συνέντευξης.

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας αξιολόγησης θα ανακοινωθούν στα τέλη Ιουλίου από τηνιστοσελίδατης διοικούσας επιτροπής των πρότυπων πειραματικών σχολείων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ