Δεν κινδυνεύουν με απόλυση όσοι μπήκαν με ΑΣΕΠ, δηλώνει ο Κυρ.Μητσοτάκης
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ακόμα και αν μπουν σε καθεστώς κινητικότητας δεν θα απολυθούν, διαβεβαιώνει ο αρμόδιος υπουργός. Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο Κυρ.Μητσοτάκης, τονίζει ότι πρώτα το Δημόσιο θα «ξεκαθαρίσει» από επίορκους, συμβασιούχους και υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ακόμα και αν μπουν σε καθεστώς κινητικότητας δεν θα απολυθούν, διαβεβαιώνει ο αρμόδιος υπουργός.
Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο Κυρ.Μητσοτάκης, τονίζει ότι πρώτα το Δημόσιο θα «ξεκαθαρίσει» από επίορκους, συμβασιούχους που παρατείνουν καταχρηστικά την παραμονή τους και υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά.
«Μόνο όταν εξαντληθούν αυτές οι κατηγορίες θα καταφύγουμε στη δεξαμενή της κινητικότητας» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση γιατί κατέφυγε στους σχολικούς φύλακες, τους καθηγητές τεχνολογικής εκπαίδευσης και τη δημοτική αστυνομία, ο κ. Μητσοτάκης αφήνει αιχμές για άλλα υπουργεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, λέγοντας:
«Αν είχαν κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα σωστά τη δουλειά τους και είχαμε στη διάθεσή μας οργανογράμματα που να περιέγραφαν με σαφήνεια πού είναι το πλεονάζον προσωπικό, θα ακολουθούσαμε διαφορετική τακτική.»
Τέλος, καλούμενος να σχολιάσει δημοσιεύματα και γελοιογραφίες που τον ειρωνεύονται, επειδή «καλείται να ξεπλύνει την ντροπή από ρουσφέτια του πατέρα του και της αδελφής του», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει:
«Οικογενειακή ευθύνη δεν υπάρχει. Θυμίζω ότι προ του 1993 δεν υπήρχε ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις από όλους γίνονταν προφανώς με άλλα κριτήρια. Εν πάσει περιπτώσει, εγώ είμαι σε αυτή τη θέση για να κάνω τη δουλειά μου και σας περιέγραψα το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθώ.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εύκολα και γρήγορα: Τρεις διατάσεις που «ξεκλειδώνουν» μυαλό και σώμα
- Τι αλλάζει με τα πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν έγκαιρα τα τέλη κυκλοφορίας
- Τεχνητή Νοημοσύνη: «Βλέπει» φτωχά και πλούσια έθνη;
- Μείωση 40% των νοσοκομειακών λοιμώξεων απέτρεψε 17.000 μέρες νοσηλείας επιπλοκών
- Συνταγή: Τονοσαλάτα με καστανό ρύζι, ρόδι, σταφίδα & λαχανικά
- Πόσο Τραμπ μπορεί να αντέξει η Ευρώπη;


