Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H ιστορία πίσω από τις διάσημες τσάντες Hermes

H ιστορία πίσω από τις διάσημες τσάντες Hermes

Με αφορμία τη δημοπρασία ισοτρικών κομματιών του οίκου Hermes, μαθαίνουμε όσα θέλουμε να ξέρουμε για τις τσάντες-σύμβολα.

Όλγα Δριτσοπούλου

Πάνω από εκατό πολυτελή vintage κομμάτια του οίκου Hermes θα διατεθούν σε δημοπρασία που διοργανώνεται στις 24 Ιουλίου. Εικονικές τσάντες όπως η Kelly, η Birkin, η Constance και η Bolide θα πουληθούν στο ξενοδοχείο Hermitage του Μόντε Κάρλο.
Ο γαλλικός οίκος έχει προσφέρει μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα και πολυπόθητα κομμάτια στην ιστορία της μόδας, τα οποία παραμένουν all time classic. Το ύφος του αποτελεί συνώνυμο της γαλλικής κομψότητας και σοφιστικέ πολυτέλειας, ενώ εντύπωση προκαλεί η μακροσκελής λίστα αναμονής στην οποία πρέπει να συμμετέχει κάποιος ώστε να αποκτήσει μια απ’ τις περίφημες τσάντες.
Kelly: Αν και πρωτοπαρουσιάστηκε το 1935, έγινε διάσημη το 1956 όταν η εγκυμονούσα Grace Kelly την χρησιμοποιούσε για να κρύψει τη φουσκωμένη κοιλιά της από τους παπαράτσι, ενώ έκτοτε η τσάντα έγινε γνωστή με το όνομα Kelly. Χρειάζονται 18 ώρες για να κατασκευαστεί μια Kelly.
Birkin: Δημιουργήθηκε το 1984 και πήρε το όνομά της από την ηθοποιό Jane Birkin, η οποία βρισκόμενη σε μια πτήση δίπλα στον γενικό διευθυντή του οίκου, Jean – Louis Dumas, παραπονέθηκε πως δεν μπορούσε να βρει μια δερμάτινη τσάντα να της αρέσει. Βασισμένη σε σχέδιο του 1892, μια Birkin απαιτεί δύο εξειδικευμένους τεχνίτες και δύο ολόκληρες μέρες για να κατασκευαστεί. Το κόστος της κυμαίνεται περίπου από 5.000 μέχρι και πάνω από 100.000 ευρώ, ανάλογα με το υλικό, ενώ η λίστα αναμονής φτάνει τα έξι χρόνια.
Constance: Παρουσιάστηκε το 1959, παρ’ όλα αυτά αποτελεί διαχρονικό κομμάτι το οποίο παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές. Αποτελεί αγαπημένο αξεσουάρ των celebrities και των απανταχού fashionistas, ενώ έχει κάνει θραύση στο street style των τελευταίων fashion weeks. Φημολογείται πως ονομάστηκε από το πέμπτο παιδί της σχεδιάστριας, το οποίο γεννήθηκε την ίδια μέρα που η τσάντα εμφανίστηκε στην αγορά.
Bolide: Δημιουργήθηκε το 1922 για τη σύζυγο του ιδιοκτήτη Emilie – Maurice Hermès, η οποία αναζητούσε μια τσάντα για να κρατάει μέσα σε μια νέα τότε εφεύρεση, το αυτοκίνητο. Το aρχικό όνομα που της δόθηκε ήταν Bugatti. Ήταν η πρώτη τσάντα με ενσωματωμένο φερμουάρ.

woman.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024