Ανακοίνωση του ΥΠΕΣ για την περίπτωση των αδελφών Αντετοκούμπο
Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τους αδελφούς Θανάση και Γιάννη Αντετοκούμπο, διευκρινίζοντας ότι απέκτησαν την ιθαγένεια βάσει διατάξεων που ισχύουν στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια και αφορούν σε περιπτώσεις παιδιών που γεννιούνται στην Ελλάδα και είναι ανιθαγενείς.
Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τους αδελφούς Θανάση και Γιάννη Αντετοκούμπο, διευκρινίζοντας ότι απέκτησαν την ιθαγένεια βάσει διατάξεων που ισχύουν στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γιάννη Αντετοκούμπο, ο οποίος επελέγη στο Νο15 των ντραφτ του NBA από τους Μιλγουόκι Μπακς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ:
«Ο Θανάσης και ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι δύο νέα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα χωρίς ουδέποτε να αποκτήσουν κάποια ιθαγένεια. Η ιθαγένεια αποδόθηκε στους δύο νέους απολύτως νόμιμα, βάσει των διατάξεων περί ανιθαγενείας.
» Οι συγκεκριμένες διατάξεις ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια και αφορούν σε περιπτώσεις παιδιών που γεννιούνται στην Ελλάδα και είναι ανιθαγενείς.
» Μοναδική παρέμβαση της ελληνικής Πολιτείας ήταν να επιταχύνει τις διαδικασίες για να μπορέσει ο ένας εκ των δύο νέων Ελλήνων να συμμετάσχει στις επιλογές του αμερικανικού NBA.
» Την ίδια ευαισθησία δείχνει η Ελληνική Πολιτεία σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν έκτακτοι λόγοι όπως περιπτώσεις υγείας όπου απαιτείται νοσηλεία εκτός Ελλάδος ή περιπτώσεις σπουδών στο εξωτερικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις επιταχύνεται η διαδικασία και εάν οι αιτούντες πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια.
Η επιτάχυνση της διαδικασίας στην περίπτωση του Θανάση και του Γιάννη Αντετοκούμπο ήταν μία πράξη που ωφέλησε την Ελλάδα, και η δημόσια παρουσία τους τιμά την πατρίδα.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε 4.000 επιχειρήσεις – Ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο
- Τζέιμς Χάντι: Νεκρός ο γνωστός ηθοποιός- Τον δολοφόνησε ο γιος της συντρόφου του
- Στο εδώλιο ξανά ο Δημήτρης Λιγνάδης
- Ξέρω τι θα κάνεις το βράδυ: Η συνήθεια για ένα καλύτερο πρωινό
- Τραμπ: Θα ήταν υπέροχο Πούτιν και Ζελένσκι να συναντηθούν
- ΠΑΣΟΚ: Κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο – Μηνύματα Ανδρουλάκη στο εσωτερικό και ανακοίνωση «κυβερνητικής ομάδας»
- Συνταγή: Αραβική με κοτόπουλο και σως γιαουρτιού
- Ανοιχτή πληγή για το Μαξίμου οι υποκλοπές – Μπαίνουν στην εξίσωση για πρόωρες εκλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)
















































![CNN: Η φωτιά στο αεροπλανοφόρο Gerald Ford ήταν πολύ πιο σοβαρή από όσο άφησαν να εννοηθεί [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/photo-collage.png-315x220.png)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442