Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
5 αλήθειες για την αποτρίχωση με λέιζερ

5 αλήθειες για την αποτρίχωση με λέιζερ

Γνωρίζουμε ότι η αποτρίχωση με λέιζερ κοστίζει. Αξίζει, όμως;

Ευφραιμίδη Μαρίλη, φωτό: Shutterstock


Μπορεί να κάνει τα πάντα, από αποτρίχωση μέχρι ανανέωση της επιδερμίδας και τόνωση της παραγωγής του κολλαγόνου. Ωστόσο, το λέιζερ, το μικρό θαύμα της αισθητικής ιατρικής, δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζουμε. Ή όσο μας το παρουσιάζουν. Στην πραγματικότητα εμείς οι Ελληνίδες πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές μαζί του.
1. O κίνδυνος για πανάδες: «Οι σταρένιες επιδερμίδες χρειάζονται ειδική προετοιμασία πριν υποβληθούν σε θεραπείες με λέιζερ» μας λέει ο πλαστικός χειρουργός Αναστάσιος Τσεκούρας. «Για ένα χρονικό διάστημα μερικώς εβδομάδων, προτείνουμε στις ασθενείς να χρησιμοποιούν λευκαντικές κρέμες. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε να ελέγξουμε τη συγκέντρωση της μελανίνης και να αποφύγουμε πιθανές παρενέργειες του λέιζερ, όπως οι πανάδες». Για τον ίδιο λόγο, τέτοιες θεραπείες επιβάλλεται να γίνονται το χειμώνα. Η ασθενής δεν εκτίθεται στον ήλιο και, αν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, πρέπει να απλώνει αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

2. Το σωστό μηχάνημα: Για την αποτρίχωση, προτείνονται διάφορα είδη συσκευών, από το λέιζερ «Αλεξανδρίτης» μέχρι το μηχάνημα με παλμικό φως και το Diode. Η λύση βρίσκεται σε όλα. «Ανάλογα με την περιοχή του προσώπου ή του σώματος, τον τύπο της τρίχας και την απόχρωση της επιδερμίδας, επιλέγουμε με ποιο εργαλείο θα κάνουμε την αποτρίχωση» εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Κωνασταντίνος Φλώρος. «Αν εφαρμοστεί η κατάλληλη συσκευή στην ανάλογη περιοχή, η επιτυχία μεγιστοποιείται».
3. Η βασική αρχή: Κάθε τρίχα που περιέχει μελανίνη μπορεί να καταστραφεί. Κατά συνέπεια, όσο πιο σκούρες οι τρίχες τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα. Ωστόσο, με τους κατάλληλους χειρισμούς γίνεται αποτρίχωση ακόμη και στις καστανόξανθες τρίχες. Όχι όμως και στις ξανθιές.
4. Τα ποσοστά της επιτυχίας: Κυμαίνεται ανάλογα με το σημείο του πρόσωπου ή του σώματος όπου εφαρμόζεται το λέιζερ. Συνήθως κατά τον πρώτο χρόνο της θεραπείας, με επισκέψεις ανά έναν οι δύο μήνες, εξαφανίζεται το πρόβλημα κατά 60 έως 70%. Τον δεύτερο χρόνο, οι θεραπείες επαναλαμβάνονται ανά δύο, τρεις ή τέσσερις μήνες και επιτυγχάνουν αποτρίχωση κατά 80 έως 90%. Αν κριθεί απαραίτητο, θα κάνετε μία ή δύο επαναλήψεις το χρόνο, για τα επόμενα χρόνια. «Ταχύτερα αποτελέσματα παρατηρούνται στις παρειές και τις γάμπες ενώ περιοχές όπως το άνω χείλος και το πηγούνι χρειάζονται περισσότερες επαναλήψεις» μας λέει η δερματολόγος Κατερίνα Λαμπρινοπούλου.
5. Δέρμα χωρίς ατέλειες: Για τα σπυράκια στο μπικίνι το λέιζερ της αποτρίχωσης είναι αληθινή θερπαεία. «Όταν η κερατινοποίηση στο θύλακα είναι αυξημένη, η τρίχα δεν καταφέρνει να βγει φυσιολογικά στην επιφάνεια» εξηγεί η δερματολόγος. «Κατά συνέπεια δημιουργούνται προβλήματα, τα οποία κυμαίνονται από μία απλή φλεγμονή μέχρι μία μικροβιακή λοίμωξη από σταφυλόκοκκο. Στη χειρότερη περίπτωση δημιουργείται δοθιήνας, ένα μεγάλο σπυρί με κύστη που απαιτεί χειρουργική επέμβαση και αντιβίωση. Η θεραπεία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η αποτρίχωση με λέιζερ. Μετά τη δεύτερη φορά υποχωρούν και τα συμπτώματα της θυλακίτιδας. Για την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων χρειάζονται οκτώ έως δέκα επαναλήψεις, σε απόσταση δύο μηνών μεταξύ τους».

woman.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024