Η Ελλάδα μοιάζει με την Κίνα πριν από 30 χρόνια, λέει ο Γουέι Τζιαφού
Μεταρρυθμίσεις και προσέλκυση επενδυτών είναι ο μόνος ορθός δρόμος για την Ελλάδα, λέει ο ισχυρός άνδρας της COSCO, κάπτεν Γουέι Τζιαφού, ο οποίος εντοπίζει αντιστοιχίες ανάμεσα στη σημερινή προσπάθεια της χώρας μας και το προ τριακονταετίας «άνοιγμα» της Κίνας. «Πεποίθησή μου είναι ότι η Ελλάδα με τον αρχαίο της πολιτισμό, θα εξελιχθεί σε μία πρωτοκλασάτη, μοντέρνα χώρα του κόσμου αν "ξυπνήσει"» τονίζει.
Μεταρρυθμίσεις και προσέλκυση επενδυτών είναι ο μόνος ορθός δρόμος για την Ελλάδα, λέει ο ισχυρός άνδρας της COSCO, κάπτεν Γουέι Τζιαφού, ο οποίος εντοπίζει αντιστοιχίες ανάμεσα στη σημερινή προσπάθεια της χώρας μας και το προ τριακονταετίας «άνοιγμα» της Κίνας.
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για τις μετοχές του ΟΛΠ και προαναγγέλλει «ειδική αποστολή» τεχνοκρατών της εταιρείας για να εξετάσουν επενδύσεις στους σιδηροδρόμους.
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ένα από τα μεγάλα μέσα που διαθέτει για να τονώσει την οικονομία. Πιστεύω ότι ο σωστός δρόμος είναι αυτός των μεταρρυθμίσεων και της εξωστρέφειας. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε η Κίνα πριν από 30 χρόνια» λέει ο Γουέι Τζιαφού.
Και τονίζει: «Πεποίθησή μου είναι ότι η Ελλάδα με τον αρχαίο της πολιτισμό, θα εξελιχθεί σε μία πρωτοκλασάτη, μοντέρνα χώρα του κόσμου αν «ξυπνήσει»».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η αντίδραση του Τζέιμς μετά τα… σπρωξίματα με τον Οκόμπο (pic)
- Από τους Μόλντερ και Σκάλι μέχρι τους Μαρτζ και Χόμερ – Τα τηλεοπτικά ζευγάρια που έχουν γράψει ιστορία
- Ευλογιά προβάτων: Έρευνα για παράνομα εμβόλια εν μέσω αυξημένης ανησυχίας για την εξάπλωση της ζωονόσου
- Δένδιας: Η Ελλάδα θα βοηθήσει στην αντιβαλλιστική προστασία της Βουλγαρίας από το Ιράν
- Αναδρομικά: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται σήμερα
- Ιαπωνία και ΗΠΑ σχεδιάζουν πυρηνική συνεργασία στο πλαίσιο επενδύσεων 550 δισ. δολαρίων