Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι δυναμικές χορογραφίες της Μάρθα Γκράχαμ στην Ιθάκη

Οι δυναμικές χορογραφίες της Μάρθα Γκράχαμ στην Ιθάκη

Καταχειροκροτήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι χορευτές της διάσημης ομάδας χορού της Νέας Υόρκης «Μάρθα Γκράχαμ», οι οποίοι έδωσαν παράσταση στο Ανοιχτό Θέατρο του Ναυτικού Λυκείου στο Βαθύ της Ιθάκης.

Καταχειροκροτήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι χορευτές της διάσημης ομάδας χορού της Νέας Υόρκης «Μάρθα Γκράχαμ», οι οποίοι έδωσαν παράσταση στο Ανοιχτό Θέατρο του Ναυτικού Λυκείου στο Βαθύ της Ιθάκης.

Στο Diversion of Angels (πρωτοπαρουσιάστηκε το 1948) βλέπουμε τρεις όψεις της αγάπης: η ώριμη αγάπη, το ερωτικό πάθος και τον εφηβικό έρωτα.

Το Lamentation Variations γεννήθηκε ως φόρος τιμής στην 11η Σεπτεμβρίου. Η ομάδα χορού «Μάρθα Γκράχαμ» ζήτησε από τρεις χορογράφους να εμπνευστούν από μία ταινία των αρχών της δεκαετίας του ’30 με τις χορευτικές εννοήσεις της Μάρθα Γκράχαμ και από το σόλο της Lamentation.

Το Errand είναι μία χορευτική εκδοχή του έργου Errand into the Maze που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1947 και εμπνέεται από τον μύθο του Θησέα. Μία γυναίκα μπαίνει σε έναν λαβύρινθο και καλείται να αντιμετωπίσει ένα τέρας που θα μπορούσε να είναι πραγματικό, αλλά θα μπορούσε παράλληλα να μην είναι.

Τέλος, παρουσιάστηκε το Acts of Light που αποτελείται από τρία μέρη: το Convertation of Lovers, το Lament και το Ritual to the Sun.

Εκτός από την παράσταση, η ομάδα της σχολής της Μάρθα Γκράχαμ παραχωρεί – στη διάρκεια του τετραήμερου πολιτιστικών εκδηλώσεων- εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ιθάκη, με τη συμμετοχή της ομάδας και παιδιών-μαθητών από την Ιθάκη και τα γειτονικά νησιά.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Return to Ithaca» παρουσιάστηκε και η έκθεση ζωγραφικής του Φίλιπ Τσιάρα, Horse Boy, από την Ιθάκη στην Τροία.

Πολύχρωμοι πίνακες με άλογα, τους οποίους ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει στη διάρκεια περισσότερων από 20 ετών, παρουσιάστηκαν στην έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στον εκθεσιακό χώρο «Πινακοθήκη», στο Βαθύ.

«Όλα ξεκίνησαν πάνω από 20 χρόνια πριν» λέει ο καλλιτέχνης. «Έκανα μια έκθεση και το ασανσέρ άνοιξε και ένας κύριος κατέβηκε κατά λάθος και είδε τη δική μου έκθεση αντί για εκείνη που σκόπευε να δει. Αγόρασε αρκετά έργα μου και με κάλεσε να φωτογραφίσω το Λος Άλαμος, στο Μεξικό. Πράγμα που έκανα. Αλλά εκεί υπήρχαν και πολλά ράντσα με άλογα, τα οποία άρχισα να φωτογραφίζω. Από αυτές τις φωτογραφίες δημιούργησα σκίτσα. Υπάρχει κάτι που με τραβά στο άλογο και με κάνει να ασχολούμαι με τη μορφή του ακόμα και σήμερα» λέει ο κ. Τσιάρας.

Στην έκθεση βλέπουμε πίνακες που εμπνέονται από τις πρώτες ζωγραφιές σπηλαίων του Lascaux και φτάνει μέχρι τον Μοντερνισμό και τη Σύγχρονη Τέχνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουλίου και την επιμέλεια έχει αναλάβει η Ευαγγελία Ευθυμιάδου.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024