Η μελλοντική τεχνολογία θα κάνει ασφαλή την εξόρυξη χρυσού, εκτιμά καναδή βουλευτής
Την εκτίμηση ότι η σωστή επιλογή στο θέμα της εξόρυξης χρυσού είναι να περιμένουμε ώστε να αναπτυχθούν καλύτερες τεχνολογίες στο μέλλον διατυπώνει η βουλευτής του καναδικού κοινοβουλίου και επικεφαλής των Πράσινων, Ελίζαμπεθ Μέι, η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα ως προσκεκλημένη των «Οικολόγων Πρασίνων».
Την εκτίμηση ότι η σωστή επιλογή στο θέμα της εξόρυξης χρυσού είναι να περιμένουμε ώστε να αναπτυχθούν καλύτερες τεχνολογίες στο μέλλον διατυπώνει η βουλευτής του καναδικού κοινοβουλίου και επικεφαλής των Πράσινων, Ελίζαμπεθ Μέι, η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα ως προσκεκλημένη των «Οικολόγων Πρασίνων».
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η Μέι τόνισε: «Αν εξορύξουμε χρυσό με την υπάρχουσα τεχνολογία θα καταστρέψουμε τον τουρισμό, την γεωργία και την αλιεία. Το βασικότερο ενδιαφέρον μου αφορά το κατά πόσο η εξόρυξη χρυσού μπορεί να συνυπάρξει με άλλες αναπτυξιακές δραστηριότητες που αφορούν τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή, την προβολή της ιστορίας ενός τόπου.
» Τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι η πρόσβαση σε υδάτινους πόρους αλλά και η επάρκειά τους, δεδομένου ότι η εξόρυξη ‘ξοδεύει’ μεγάλες ποσότητες υπόγειων υδάτων, αλλά και τεχνικά ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση του κυανίου. Η πιο σωστή επιλογή είναι να περιμένουμε μέχρι να αναπτυχθούν καλύτερες τεχνολογίες που θα μειώνουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Τότε οι μελλοντικές γενιές θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα του χρυσού.»
Απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στη δραστηριότητα στο Πέραμα της Αλεξανδρούπολης και την Ιερισσό της Χαλκιδικής αναφέρει: «μόλις ολοκληρώσω τις επαφές μου στην Ελλάδα και επιστρέψω στον Καναδά, θα επισκεφθώ την εταιρεία Eldorado Gold προκειμένου να μεταφέρω τις πληροφορίες που θα συλλέξω στον διευθύνοντα σύμβουλο Πολ Ράιτ, γιατί πιστεύω ότι δεν έχει πληροφορηθεί πλήρως για την ένταση και το επίπεδο των αντιδράσεων στην Ελλάδα γύρω από την επένδυση που προωθείται.»
Η καναδή βουλευτής συναντήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη
- Περίπου 1.500 ναύτες των ΗΠΑ έφυγαν πανικόβλητοι από το Μπαχρέιν – Δεν πήραν ούτε τις στολές τους
- Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων – Πόσο θα κοστίσει το Πάσχα στο χωριό
- Λίβανος: Δυο κοριτσάκια σκοτώθηκαν, τουλάχιστον 40 οι τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα
- Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζει δημοσκόπηση που τον παρουσιάζει με 96% θετική γνώμη ως πρόεδρο των ΗΠΑ
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2: Ο Λεβαντόφσκι την οδηγεί στη στέψη!
