Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Το ΥΠΠΟ επανασυστήνεται και ξεκινά νέα διαδρομή» λέει ο Π.Παναγιωτόπουλος

«Το ΥΠΠΟ επανασυστήνεται και ξεκινά νέα διαδρομή» λέει ο Π.Παναγιωτόπουλος

Τη χαρά τους για την επανασύσταση του υπουργείου Πολιτισμού εξέφρασαν τόσο ο υπουργός, Πάνος Παναγιωτόπουλος, όσο και ο υπουργός ΠΑΙΘΠΑ, Κ.Αρβανιτόπουλος και ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, στη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής. «Tο ΥΠΠΟ επανασυστήνεται και ξεκινάει μια νέα διαδρομή, ελπίζω συναρπαστική, γόνιμη και ωφέλιμη τους ιδιαίτερα χαλεπούς καιρούς της δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στην συνεργασία των δύο κομμάτων χαρακτηρίζοντάς την ως «πολύ ενδιαφέρον πολιτικό εγχείρημα».

Τη χαρά τους για την επανασύσταση του υπουργείου Πολιτισμού εξέφρασαν τόσο ο υπουργός, Πάνος Παναγιωτόπουλος, όσο και ο υπουργός ΠΑΙΘΠΑ, Κ.Αρβανιτόπουλος και ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, στη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής.

«Tο ΥΠΠΟ επανασυστήνεται και ξεκινάει μια νέα διαδρομή, ελπίζω συναρπαστική, γόνιμη και ωφέλιμη τους ιδιαίτερα χαλεπούς καιρούς της δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Έχω απόλυτη επίγνωση ότι σε αυτό το υπουργείο ο πήχης είναι πολύ ψηλά, καθώς έχουν περάσει από εδώ, μεταξύ άλλων, ο σημερινός πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς και ο Κώστας Καραμανλής, που επέλεξε, παράλληλα με τα πρωθυπουργικά καθήκοντα στην πρώτη περίοδο της θητείας του, να ασκήσει και εκείνα του ΥΠΠΟ» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο νέος υπουργός Πολιτισμού.

«Όλα αυτά, που ξεκινούν σήμερα, γίνονται στο πλαίσιο μιας καινούργιας κοινής πολιτικής προσπάθειας. Μιλάω για τη συνεργασία των δύο κομμάτων, που αποτελεί ταυτόχρονα και ένα πολύ ενδιαφέρον πολιτικό εγχείρημα: για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική Ελλάδα συνεργάζονται δύο ιστορικά αντίπαλα κόμματα που συγκρούστηκαν επί τέσσερις δεκαετίες με σφοδρότητα για διαφορετικές αιτίες» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα, που όμως θα πετύχει.

«Ο τόπος μας χρειάζεται κυβερνήσεις σταθερές και μακράς πνοής που να συνθέτουν απόψεις και να παράγουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει καλύτερο πεδίο σύνθεσης και εθνικής συνεννόησης από τον Πολιτισμό» επισήμανε.

«Θεωρώ ότι είναι μια σωστή απόφαση η ανασύσταση του Υπουργείου Πολιτισμού, λόγω συμβολισμού αλλά και ουσίας, καθώς η Ελλάδα είναι πολιτισμός» δήλωσε ο υπουργός ΠΑΙΘΠΑ, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον απερχόμενο υπουργό, Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος -όπως είπε – λειτούργησε ως «κατ’ ουσίαν υπουργός Πολιτισμού», καθώς και προς τη γενική γραμματέα Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη -η οποία παραμένει στη θέση της- για την άψογη συνεργασία και το έργο που παρήγαγαν.

«Σε εορτάσιμες συνθήκες υποδεχόμαστε τον νέο υπουργό Πολιτισμού, με όλες τις λέξεις να δηλώνουν αυτό που σήμερα πανηγυρίζουμε, τη θεσμική παλινόρθωση του ΥΠΠΟ» είπε από την πλευρά του ο Κ.Τζαβάρας.

«Σε αυτή τη χαρά το πρώτο μερίδιο έχει ο εκλεκτός φίλος, πολιτικός και συνάδελφος Πάνος Παναγιωτόπουλος, που τον υποδεχόμαστε εγκαρδίως και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία, αλλά ένα μικρό κομμάτι θεωρώ ότι ανήκει και σε μένα γιατί από την πρώτη στιγμή, εδώ και ένα χρόνο, με όλους τους ανθρώπους του υπουργείου αυτό που αποτελούσε τη μόνιμη επωδό τής καθημερινής μας αγωνίας ήταν ο πόθος και η επιθυμία να υπάρξει επιτέλους αυτή η παλινόρθωση» επισήμανε ο κ. Τζαβάρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024