Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Χέρι» βοηθείας της Novartis Hellas σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας

«Χέρι» βοηθείας της Novartis Hellas σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας

Το δικό τους «χέρι» βοηθείας στην ενίσχυση φορέων και δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και την ανακούφιση εκατοντάδων δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας, έδωσαν πρόσφατα η διοίκηση και το προσωπικό της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis Hellas, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων των εταιρειών Alcon και Sandoz, για 17η χρονιά.

Το δικό τους «χέρι» βοηθείας στην ενίσχυση φορέων και δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και την ανακούφιση εκατοντάδων δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας, έδωσαν πρόσφατα η διοίκηση και το προσωπικό της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis Hellas, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων των εταιρειών Alcon και Sandoz, για 17η χρονιά.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς, μιας ημέρας ουσιαστικής στήριξης προς το συνάνθρωπο, αφιερωμένης στην ίδρυση της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας, περίπου 500 εργαζόμενοι από όλα τα τμήματα και διοικητικά στελέχη της εταιρείας έκαναν πράξη τη φιλοσοφία της που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, προσφέροντας εθελοντική εργασία, είδη πρώτης ανάγκης και, πάνω από όλα, ελπίδα και αισιοδοξία.

Όλοι οι συνεργάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο Georg Schroeckenfuchs, τον αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή και τον διευθυντή Επικοινωνίας και ΕΚΕ της εταιρίας Φιλίστορα Δεστεμπασίδη, συμμετείχαν σε 12 σημαντικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ισάριθμους φορείς των δυο πόλεων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην παροχή έργου κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο αυτό, στον πολυχώρο «Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης», όπου στεγάζονται το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Γεύμα Αγάπης και η Ιματιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, προσφέρθηκαν 150 μερίδες φρέσκου μαγειρεμένου φαγητού στο Γεύμα Αγάπης. Οι μερίδες διανεμήθηκαν σε σπίτια ηλικιωμένων με οδηγό του Δήμου και σε οικογενειάρχες που είχαν προσκληθεί να προσέλθουν στο χώρο για να τις παραλάβουν.

Επιπλέον, οι εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση πακετοποίησαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως αλεύρι, ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, καφέ, κονσέρβες, γάλα, λάδι κ.τ.λ., που, επίσης, προσέφερε η Novartis, τα οποία παρέλαβαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο οικογένειες με ανάγκη. Ταυτόχρονα, διαχώρισαν 15 σάκους με φάρμακα και ταξινόμησαν τα σκευάσματα με αλφαβητική σειρά στα ράφια του Κοινωνικού Φαρμακείου, ώστε να είναι έτοιμα προς διάθεση στους πολίτες, ενώ τακτοποίησαν και δεκάδες σάκους από παιχνίδια, σχολικά είδη και ρούχα στη Δημοτική Ιματιοθήκη, διευκολύνοντας τη διαδικασία διάθεσής τους.

Την επιλογή των κοινωνικών δομών του Δήμου Αμαρουσίου εκ μέρους της εταιρίας εξήρε ο δήμαρχος και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) Γεώργιος Πατούλης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά και συνεχάρη τόσο τη διοίκηση, όσο και τους εργαζομένους της Novartis για την πρωτοβουλία.

Το «Στουπάθειο» ειδικό σχολείο εκπαίδευσης και κατάρτισης ατόμων με νοητική υστέρηση στο Χαλάνδρι επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος, μαζί με την ομάδα του και τα παιδιά του σχολείου, συμμετείχαν στις δραστηριότητες των εργαστηρίων κοσμήματος, χειροτεχνίας και μαγειρικής, καθώς και σε ένα πλήθος άλλων εργασιών για τον εξωραϊσμό των εξωτερικών χώρων, όπως βάψιμο τοίχου περίφραξης, συντήρηση κεντρικής πύλης κ.λ.π.

Από το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας «Λάμψη», καθώς και το 3ο και 6ο Κ.ΑΠ.Η. Θεσσαλονίκης, όπου διοργανώθηκαν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τις ανάγκες δωρητών αιμοπεταλίων που έχουν τα παιδιά με καρκίνο και κινητικά παιχνίδια για τους ηλικιωμένους αντίστοιχα, χαιρέτησε την εθελοντική πρωτοβουλία της ημέρας ο διευθυντής Επικοινωνίας και ΕΚΕ της Novartis Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης.

Οι υπόλοιπες δράσεις κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας συμπεριέλαβαν:

  • Τη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού – Αναρρωτήριο Πεντέλης, η οποία παρέχει σημαντικό έργο για την κοινωνική φροντίδα των παιδιών. Οι εθελοντές προσέφεραν ημερήσια γεύματα, συμμετείχαν σε ψυχαγωγικό Πρόγραμμα με Εκπαιδευτή-Ψυχοθεραπευτή, μετέφεραν βιβλία στο Τμήμα Δημιουργικής απασχόλησης και καθάρισαν μεγάλη έκταση στην παιδική χαρά και τους υπαίθριους χώρους του κτιρίου.
  • Το Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, που έχει σαν στόχο την υποστήριξη τυφλών ατόμων και την ευαισθητοποίηση κοινού και πολιτείας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι εργαζόμενοι της Novartis και της Alcon, μετά τη σύντομη εκπαίδευσή τους, απασχολήθηκαν στο Μουσείο Αφής, το Εκτυπωτικό Κέντρο και τη Δανειστική Βιβλιοθήκη Ομιλούντων Βιβλίων, με την αρχειοθέτηση βιβλίων Braille και επιστρεφόμενων ομιλούντων βιβλίων, τον έλεγχο και την τακτοποίηση του Μουσείου, καθώς και την απογραφή των διατιθέμενων προς πώληση προϊόντων του.
  • Τους Γιατρούς του Κόσμου, όπου οι εργαζόμενοι της Sandoz καθάρισαν και οργάνωσαν τους κοινόχρηστους χώρους και τα δωμάτια του Υπνωτηρίου (Night Shelter) της Οργάνωσης, ενός νέου κτιρίου ημερήσιας φροντίδας αστέγων, το οποίο είναι, πλέον, έτοιμο για χρήση. Επιπλέον, εργαζόμενοι της Novartis συμμετείχαν σε συνοδευτικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες παιδιών που διαβιούν στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου. Οι εθελοντές συνόδευσαν παιδιά 6-16 ετών στο κέντρο Αναρρίχησης The Wall στην Παλλήνη, όπου συμμετείχαν μαζί τους ή/και τα επέβλεπαν σε δράσεις όπως αναρρίχηση, beach volley και αθλητικό τραμπολίνο.
  • Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.), όπου οι εθελοντές διένειμαν 350 μερίδες φρέσκου φαγητού στους προσερχόμενους προς εξέταση άπορους και ανασφάλιστους συνανθρώπους μας και απασχολήθηκαν με τον έλεγχο και την κατηγοριοποίηση όλων των ληγμένων σκευασμάτων του φαρμακείου, καθώς και την υποστήριξη όλων των γραμματειακών καθηκόντων του Ιατρείου (καταχώριση αριθμών μητρώου, ορισμός ραντεβού κ.τ.λ.).
  • Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, το οποίο αποτελεί κέντρο ανοιχτής φροντίδας για την κατάρτιση νέων 14-30 ετών με νοητική στέρηση και μαθησιακές δυσκολίες. Το προσωπικό της Novartis παρείχε βοήθεια στην προετοιμασία ψωμιού και μπισκότων σε συνεργασία με την υπεύθυνη του εργαστηρίου μαγειρικής, ενώ συμμετείχε και σε κινητικά παιχνίδια κοινωνικοποίησης με τους νέους και το εξειδικευμένο προσωπικό στα δυο γήπεδα του Ιδρύματος.
  • Το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», η οποία διοργάνωσε σημαντικές δράσεις στο Στρατόπεδο Καποτά στις Αχαρνές. Η ομάδα των εθελοντών της Novartis απασχολήθηκε με την επιμέλεια του χώρου εργασίας (αποθήκης Αποστολής και περιβάλλοντος χώρου), τη διαλογή ρούχων, το διαχωρισμό, καταμέτρηση και συσκευασία τροφίμων, την επικόλληση χαρτοκιβωτίων και την επιμέλεια οικογενειακών δεμάτων βάσει λίστας προϊόντων στοκ και προϊόντων προσφοράς της εταιρείας.

health.in.gr

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024