Σε ετοιμότητα η ΕΚΤ για τη σταθερότητα των τιμών, ξεκαθαρίζει ο Μ. Ντράγκι
Τη δυνατότητα σταθεροποίηση της οικονομίας της Ευρωζώνης μέσω των χαμηλών επιτοκίων υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ουσιώδης δυσκολία στη δυνατότητά μας να αποδώσουμε τον στόχο μας για σταθερότητα τιμών με το χαμηλό επίπεδο των επιτοκίων», δήλωσε, προσθέτοντας πως υπάρχει σειρά μέτρων μέτρα που θα μπορούσε να αναπτύξει η ΕΚΤ εφόσον κριθεί απαραίτητο, είτε μέσω της κανονικής συμβατικής επιτοκιακής πολιτικής, είτε μέσω αντισυμβατικών μέτρων.
Τη δυνατότητα σταθεροποίηση της οικονομίας της Ευρωζώνης μέσω των χαμηλών επιτοκίων υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η κεντρική τράπεζα του Ισραήλ.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ουσιώδης δυσκολία στη δυνατότητά μας να αποδώσουμε τον στόχο μας για σταθερότητα τιμών με το χαμηλό επίπεδο των επιτοκίων», δήλωσε ο Ντράγκι, προσθέτοντας πως υπάρχουν αρκετά μέτρα που θα μπορούσε να αναπτύξει η ΕΚΤ εφόσον κριθεί απαραίτητο.
«Υπάρχει σειρά άλλων μέτρων, είτε μέσω της κανονικής συμβατικής επιτοκιακής πολιτικής, είτε μέσω των αντισυμβατικών μέτρων, που μπορούμε να αναπτύξουμε και που θα αναπτύξουμε εάν οι συνθήκες το επιβάλουν» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
Ο ίδιος τόνισε πως η νομισματική πολιτική έχει ανακτήσει τη δυνατότητα καθοδήγησης που είχε χάσει σε μεγάλα μέρη της Ευρωζώνης στα μέσα του 2012, κάτι που χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη».
Σημειώνεται πως ο Μάριο Ντράγκι έχει αφήσει να εννοηθεί ότι αν χρειαστεί, η ΕΚΤ θα μπορούσε να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού, έστω και αν αυτό το μέτρο πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: 4 τραυματίες, ανάμεσά τους 3 παιδιά, σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- The Wire: Πέθανε στα 71 του ο «διεφθαρμένος γερουσιαστής» Αϊζάια Γουίτλοκ ο νεότερος
- Νότιο Σουδάν: Πετρελαϊκό κοίτασμα-κλειδί επανεκκινεί τις δραστηριότητές του
- Αργεντινή: Η υπηρεσία αναπηρίας «πληρώνει» τις κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος της αδελφής του Μιλέι
- Κεντάκι: Εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε χημικά
- Φως στο Τούνελ: Οι θεωρίες του γιου της Ελένης Παπαδοπούλου για τη φονική πυρκαγιά