Οριακό προβάδισμα της ΝΔ με φόντο το «μαύρο» της ΕΡΤ
Με οριακή διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, εμφανιζόμενη να έχει προβάδισμα μόλις 0,3%-0,2% έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Με οριακή διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, εμφανιζόμενη να έχει προβάδισμα μόλις 0,3%-0,2% έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής που διενεργήθηκε στις 12 και 13 Ιουνίου (το διήμερο μετά την απόφαση για την ΕΡΤ), η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στην πρόθεση ψήφου στο 21,4%.
Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,1%. Έπονται η Χρυσή Αυγή με 9,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6,3% το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,4% και η ΔΗΜΑΡ με 3,9%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος, ας σημειωθεί, φτάνει στο 19,4%. Στην παράσταση νίκης πάντως, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 42,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 32,6%.
Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (62,7%) προκρίνει κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ μονοκομματική κυβέρνηση το 24,6%.
Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, το 53,7% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική/μάλλον αρνητική γνώμη για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και το 45,8% θετική/μάλλον θετική.
Αρνητική/μάλλον αρνητική γνώμη έχει το 59,3% για τον Αλέξη Τσίπρα και θετική/μάλλον θετική το 38,7%.
Ανάλογη εικόνα, κυρίως όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, παρουσιάζει δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Επενδυτή που διενεργήθηκε στο ίδιο διήμερο (12-13 Ιουνίου).
Σε αυτήν τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στην πρόθεση ψήφου στο 20,2% (με αναγωγή στο 28,2%) και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20% (με αναγωγή 27,9%).
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,1% (με αναγωγή στο 11,4%), το ΠΑΣΟΚ στο 4,7% (με αναγωγή στο 6,5%), η ΔΗΜΑΡ με 4,6% (με αναγωγή στο 6,4%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% (με αναγωγή στο 6,3%) και το ΚΚΕ με 3,6% (με αναγωγή στο 5%).
Αρνητική γνώμη για τον Αντώνη Σαμαρά έχει το 62% και θετική το 38%. Αρνητική γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα έχει το 60% και θετική το 39%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σημανδράκος: Ολοι οι υπουργοί ήξεραν για τα αιγοπρόβατα στην Κρήτη ζητούσαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία
- Η Εθνική αναχώρησε για το Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου με ελπίδες για μετάλλια
- ΠΑΣΟΚ: Μετά την κατάθεση Σημανδράκου, θα συνεχίσει η κυβέρνηση να καλύπτει τον Αυγενάκη;
- «Βόμβα» Κοβέσι από το Ευρωκοινοβούλιο: «Υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις ΟΠΕΚΕΠΕ»
- «Γ@μημένοι απατεώνες»: Χάρι και Μέγκαν στα αζήτητα – Οι προδοσίες, η ρήξη με Netflix και Spotify
- Τρεις εφαρμογές για απαγόρευση καπνού και αλκοόλ στους ανηλίκους από 16 Απριλίου



