Εκδηλώσεις μνήμης για τα 69 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου
Εξήντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται από τη σφαγή του Διστόμου, μία από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων στην Ελλάδα από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. Τη μνήμη των 218 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας τιμά ο δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.
Εξήντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται από τη σφαγή του Διστόμου, μία από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων στην Ελλάδα από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. Τη μνήμη των 218 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας τιμά ο δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο δήμαρχος Γιάννης Πατσαντάρας και ο Ιωάννης Γρίβας που διετέλεσε υπηρεσιακός πρωθυπουργός και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Περικλής Περγαντάς.
Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της σφαγής του Διστόμου, τήρησε και η Ολομέλεια της Βουλής.
Τη σχετική πρόταση υπέβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, θυμίζοντας ότι σήμερα είναι η μαύρη επέτειος και ζητώντας η Βουλή να στείλει μήνυμα για την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και την αποπληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων.
Οι βουλευτές των κομμάτων συμφώνησαν με την πρόταση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κατερίνα Καινούργιου: Οι πρώτες φωτογραφίες με την κόρη της μετά το εξιτήριο
- «Φρένο» σε νέα airbnb σε Χερσόνησο, Μάλια, Νέα Κυδωνία
- Συγκινητική ανάρτηση του Ντόρσεϊ για τον γιο του: «Μου ζήτησες 40, θα κρατήσω την υπόσχεσή μου!» (vids)
- Μετέωρα: Βίντεο σοκ από την πτώση 65χρονης στο κενό
- Bαρομετρικό χαμηλό για τον Τσιτσιπά: Το αρνητικό 12άμηνο, η καθίζηση και το άδηλο μέλλον (vids)
- «Girls & Boys» με τη Νατάσα Εξηνταβελώνη: Για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα
