Νεκροταφείο κλασικής και ελληνιστικής περιόδου βρέθηκε στους Γόννους Λάρισας
Η καταγγελία πολιτών για λαθρανασκαφή στην ευρύτερη περιοχή των Γόννων, στη Λάρισα, είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί νεκροταφείο της κλασικής και ελληνιστικής περιόδους και να έρθουν στο φως σημαντικά ευρήματα.
Η καταγγελία πολιτών για λαθρανασκαφή στην ευρύτερη περιοχή των Γόννων, στη Λάρισα, είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί νεκροταφείο της κλασικής και ελληνιστικής περιόδους και να έρθουν στο φως σημαντικά ευρήματα.
Συγκεκριμένα, μετά την καταγγελία πολιτών περί λαθρανασκαφής από αγνώστους, κινητοποιήθηκαν άμεσα η αστυνομία αλλά και η αρμόδια ΙΕ’ Εφορεία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων που έσπευσαν στο σημείο της λαθρανασκαφής.
Εκεί εντόπισαν αρχαία ευρήματα, ανάμεσα στα οποία επιτύμβιες στήλες, επιγραφές και διάσπαρτα τμήματα ταφών- και τις επόμενες ημέρες, μετά την καταγραφή και αξιολόγηση τους, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.
Οι αρχαιοκάπηλοι δεν εντοπίστηκαν και οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Τα παντελόνια-θάνατος της Zara»: Οι influencer τα θεωρούν τα πιο επικίνδυνα παντελόνια στον κόσμο
- Φοιτητική στέγη: Γολγοθάς η εύρεση φοιτητικής κατοικίας – Στα ύψη τα ενοίκια, πολλά τα ασυντήρητα σπίτια
- Ιαπωνία: Νέοι κανόνες για την αυτοκρατορική διαδοχή – Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των γυναικών από τον θρόνο
- Τι αποκάλυψε ο Πατ Ράιλι για πιθανό δίδυμο Λεμπρόν – Γιάννη στους Χιτ
- Θρήνος στη Μολδαβία για την οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 7χρονη
- Κρασί: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο γερμανικός αμπελοοινικός τομέας



