Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche 911 50th Anniversary Edition: Επετειακή έκδοση για το χρυσό ιωβηλαίο ενός θρύλου

Porsche 911 50th Anniversary Edition: Επετειακή έκδοση για το χρυσό ιωβηλαίο ενός θρύλου

Με αφετηρία την Carrera S, η γερμανική φίρμα παρουσιάζει μια περιορισμένη έκδοση του πλέον εμβληματικού της μοντέλου της που θα παραχθεί σε ένα "συμβολικό" αριθμό, προς τιμήν των πενήντα χρόνων από την εμφάνιση του γερμανικού sportscar.


Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε μια επετειακή έκδοση για το εμβληματικότερο μοντέλο της προς τιμήν των πεντηκοστών γενεθλίων του. Η επετειακή 911 θα κατασκευαστεί σε 1963 μονάδες, καθώς ήταν το 1963 που το γερμανικό sportscar έκανε το ντεμπούτο του.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, η 911 50th Anniversary Edition θα «φοράει» τροχούς 20 ιντσών, ενώ θα επωφεληθεί από την ενεργή ανάρτηση της Porsche, Active Suspension Management (PASM) ειδικά προσαρμοσμένης στις ανάγκες των αυξημένων μετατροχίων που διαθέτουν όλες οι Carrera 4.

Στην καρδιά της επετειακής 911 η οποία βασίζεται στην Carrera S, θα βρίσκεται ο γνωστός κινητήρας των 3,8 λίτρων με απόδοση 400 ίππους o οποίος σε συνδυασμό με το κιβώτιο PDK καθιστά δυνατή την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα ενώ με το «απλό» χειροκίνητο κιβώτιο επτά σχέσεων το αντίστοιχο μέγεθος αυξάνεται κατά 2/10 του δευτερολέπτου.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη κατανάλωσης και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αν και λίγη σημασία έχουν στην περίπτωση μιας επετειακής Porsche, η κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται σε 9,5 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 224 γραμμ/χλμ. στην έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο και σε 8,7 λίτρα/100 χλμ. και 205 γραμμ./χλμ. στην έκδοση με το PDK κιβώτιο.

Αναφορικά με τα άλλα μεγέθη της, η Porsche 911 50th Anniversary Edition θα είναι διαθέσιμη από το Σεπτέμβριο ξεκινώντας –στη Γερμανία- από τα 121.119 ευρώ.

Στα στοιχεία που θα αναλάβουν να υπογραμμίσουν αισθητικά την επετειακή 911 σε σχέση με τις υπόλοιπες, συγκαταλέγονται, εκτός από τους τροχούς των 20 ιντσών, οι λεπτομέρειες από χρώμιο στις μπροστινές εισαγωγές αέρα αλλά και πίσω, μεταξύ των φωτιστικών σωμάτων, ενώ, η έκδοση θα διατεθεί σε δύο νέες αποχρώσεις του γκρι που θα είναι μοναδικές για την περίπτωσή της, παράλληλα με το «all time classic» μαύρο στο οποίο θα διατίθεται. Την εικόνα της συμπληρώνουν τα φώτα bi-xenon τα οποία συνδυάζονται με το αντίστοιχο σύστημα ελεγχου της Porsche Dynamic Light System .

auto.in.gr

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024