Ο Valentino Rossi θεωρεί λήξαν το περιστατικό που είχε με τον Alvaro Bautista. Οι δύο αναβάτες είχαν επαφή μεταξύ τους στην τέταρτη στροφή της πίστας του Mugello, μόλις στον πρώτο γύρο του ιταλικού Grand Prix.

Ο Πορτογάλος αναβάτης της δορυφορικής Honda βρισκόταν στην εξωτερική γραμμή της στροφής. Πλαγιάζοντας τη μοτοσικλέτα του για να στρίψει, ήρθε σε επαφή με τη Yamaha του «γιατρού», ο οποίος ακολούθησε πιο ανοιχτή γραμμή.

Και οι δύο έχασαν τον έλεγχο των μοτοσικλετών τους και έπεσαν με μεγάλη ταχύτητα, καταλήγοντας στην αμμοπαγίδα.

Όπως δήλωσε ο V. Rossi, η περίπτωση είναι ένα απλό αγωνιστικό συμβάν. «Είναι πολύ πιθανό να μην με είδε καν. Συμβαίνουν αυτά στον αγώνα» δήλωσε ο Ιταλός αναβάτης της Yamaha προσθέτοντας: «Ήταν κρίμα. Ήταν στο Mugello και μπορούσαμε να κάνουμε ένα πολύ ωραίο αγώνα».

Ο Α. Bautista δήλωσε ότι δεν είχε καταλάβει ότι ο V. Rossi ήταν σε τόσο μικρή απόσταση δίπλα του, χαρακτηρίζοντας «παράξενο» το συμβάν. «Αλλάζοντας τη γραμμή μου στο σικέιν, από τη μια στροφή στην άλλη, ξαφνικά είδα δίπλα μου τον Valentino και χτυπήσαμε», δήλωσε ο Πορτογάλος.

Λήξαν, αγωνιστικό συμβάν, θεώρησαν το περιστατικό και οι κριτές του αγώνα, οι οποίοι αφού άκουσαν τις απόψεις και των δύο αναβατών και μελέτησαν το οπτικό υλικό, απεφάνθησαν ότι δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω διερεύνησης του ζητήματος.

auto.in.gr