Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποια είναι η 19χρονη Adele Exarhopoulos και γιατί μας αρέσει

Ποια είναι η 19χρονη Adele Exarhopoulos και γιατί μας αρέσει

Ποια είναι η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός που θριάμβευσε στο Φεστιβάλ.

Βιβή Μωραΐτου / Φωτό: AbacaPress/Visual Hellas

Και ενώ το Παρίσι φλεγόταν από τις διαδηλώσεις κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, οι Κάννες αποθέωναν τον Τυνήσιο σκηνοθέτη Abdellatif Kechiche απονέμοντάς του το Χρυσό Φοίνικα για την ταινία La Vie d’ Adele (Η ζωή της Αντέλ), η οποία πραγματεύεται την ερωτική ιστορία μιας 15χρονης (Adele Exarhopoulos) που ανακαλύπτει τη λεσβιακή της φύση στην αγκαλιά μιας μεγαλύτερής της και πιο συνειδητοποιημένης σεξουαλικά νεαρής με μπλε μαλλιά (Lea Seydoux). Το σενάριο είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα της Julie Maroh Le Bleu est Une Couleur Chaude (To μπλε είναι ένα Χρώμα Καυτό).
Το τρίωρο φιλμ βρίθει ερωτικών σκηνών ανάμεσα στις δυο πρωταγωνίστριες, οι οποίες ξέσπασαν αμφότερες σε δάκρυα συγκίνησης και θριάμβου, όταν ο σκηνοθέτης τους τις κάλεσε στη σκηνή για να παραλάβουν μαζί του το βραβείο καλύτερης ταινίας.
Το δίδυμο Seydoux-Exarhopoulos είχε εξιτάρει τους φωτογράφους ήδη από την προβολή του φιλμ στις 23/5 , αλλά η ελληνικής καταγωγής 19χρονη Γαλλίδα Adele έκλεψε τα φλας.
Η Παριζιάνα Exarhopoulos, που ασχολείται με το σινεμά από τα 12 της έχει στο βιογραφικό της ταινίες όπως τα Boxes όπου συνεργάστηκε με την Jane Birkin, Les Enfants de Timpelbach, Τη Νύχτα Που Χάθηκαν τ’ Αστέρια και Des Morceaux de Moi ασχολήθηκε με την υποκριτική μετά από παρότρυνση των γονιών της που αναγνώρισαν από τα 9 της χρόνια στο ταλέντο της μια διέξοδο στην έντονη εσωστρέφεια της κόρης τους.
Η Adele που έχει άλλα δυο αδέρφια, δεν μιλά ελληνικά, ούτε έχει επισκεφθεί την Ελλάδα, τόπο καταγωγής του παππού της σχολίασε στον Τύπο ότι έζησε μεγάλο άγχος στη διάρκεια των τολμηρών σκηνών.
«Στην αρχή γελούσαμε νευρικά με τη Λεά. Δεν είναι εύκολο να γνωρίζεις κάποιον και μετά από λίγες ώρες να βρίσκεσαι γυμνός μαζί του» είχε δηλώσει, ενώ στη συνέντευξη Τύπου στις Κάνεες στις 23/5, που προηγήθηκε της προβολής του φιλμ αναφέρθηκε στην αγωνία της για το πως θα ερμήνευε το κοινό το θέμα της ταινίας αλλά και στο ότι στην αίθουσα προβολών θα βρισκόταν και ο πατέρας της.
«Ο Αμπντέλ ήθελε να κάνει μία ταινία για τον έρωτα και ο έρωτας περιλαμβάνει σεξ, οπότε αποφάσισε ότι είναι σημαντικό να το δείξει» είπε στα ΜΜΕ μετά την βράβευση του φιλμ, που χρειάστηκαν τέσσερις μήνες γυρισμάτων για να ολοκληρωθεί.
Η νεαρή Adele απέδειξε έμπρακτα παλαιότερη δήλωσή της πως στο πλατό μιας ταινία είναι ικανή για τα πάντα, ακόμα και για πράγματα που δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι μπορεί να κάνει στη ζωή, αλλά προκύπτουν εντελώς φυσικά μπροστά στο φακό, που όπως όλα δείχνουν να εξακολουθήσει να τη λατρεύει.

woman.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024